Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Danko vyrukoval s dohodou Hlasu a Smeru, Pellegrini sa obvineniu urputne bráni
Zdielať na

Danko vyrukoval s dohodou Hlasu a Smeru, Pellegrini sa obvineniu urputne bráni

BRATISLAVA / Andrej Danko prišiel s tvrdením, že čo sa týka povolebnej spolupráce existuje priama dohoda medzi Hlasom-SD Petra Pellegriniho a Smerom-SSD Roberta Fica.

Fico by sa podľa Danka vzdal postu premiéra

Robert Fico sa podľa Andreja Danka dohodol s Petrom Pellegrinim na tom, že by Smer-SD obetoval po predčasných parlamentných voľbách pozíciu premiéra v prospech Hlasu-SD. Predseda SNS Danko to uviedol v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza. Ďalej zdôraznil, že pre národniarov je prioritná povolebná spolupráca práve s týmito dvoma stranami.

Pellegrini odkazuje, že dohoda neexistuje

Voči Dankovým slovám sa ostro ohradil práve líder Hlasu-SD. Ten v stanovisku pre médiá uviedol, že žiadna dohoda neexistuje. "Žiadne takéto dohody neexistujú. HLAS - sociálna demokracia s nikým neuzatvára pred voľbami dohody o povolebnej spolupráci. Naším jediným cieľom je získať vo voľbách čo najsilnejší mandát na budovanie silného štátu, ktorý dokáže skutočne pomôcť ľuďom. O podobe budúcej vládnej koalície a aj o obsadení funkcie premiéra rozhodnú jedine ľudia vo voľbách," uviedol Peter Pellegrini. 

Politológ upozorňuje, že Ficovi ide o prezidenta a nie o premiérske kreslo

​Podľa trenčianskeho politológa Miroslava Řádka je zrejmé, že táto téma je na stole. Na otázku, či si myslí, že Robert Fico bude vo voľbách kandidovať, odpovedal jednoducho: "Áno, počas viacerých svojich verejných vystúpení vysiela signály, pri ktorých sa nepriamo štylizuje do roly prezidenta," uviedol Řádek, ktorý upozornil aj na konflikty, do ktorých sa púšťa s hlavou štátu.

"Viaceré spory, ktoré vedie on alebo jeho straníci s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, pripomínajú predvolebnú kampaň, ktorá sa deje v rámci prezidentských volieb," poznamenal politológ, ktorý zároveň pripúšťa, že Robert Fico pre Zuzanu Čaputovú, ak sa rozhodne kandidovať, bude relevantným a ťažkým súperom.

Súvisiace články