Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Politici reagujú na politickú bitku: Matovičovi nejde o spravodlivosť, reaguje Bittó Cigániková
Zdielať na

Politici reagujú na politickú bitku: Matovičovi nejde o spravodlivosť, reaguje Bittó Cigániková

BRATISLAVA / Vlnu nevôle a zhnusenia vyvolalo správanie Igora Matoviča a Roberta Kaliňáka aj u politických kolegov.

Chcel mať všetky kamery na sebe, reaguje Bittó Cigániková

"Kedysi by som verila, že ide o úprimný boj za spravodlivosť, ale po skúsenosti s vládou Igora Matoviča poznám ten šialený výraz, tie spôsoby. Konečne mal všetky kamery na sebe a o to mu išlo," poznamenala saskárka pre Noviny PLUS TV JOJ. 

Zároveň dodala, že by mu možno verila, keby sa tak správal aj v minulosti. "V momente, keď jeho poslankyne nehlasovali za vydanie Roberta Fica na väzobné stíhanie, alebo keď jeho poslanci nepodporili zúženie paragrafu 363," uzavrela Jana Bittó Cigániková. 

Podpredseda SaS Branislav Gröhling odmieta legitimizovanie násilia, aké predviedli Kaliňák s Matovičom. Vníma to ako jasný signál, že zbiť niekoho pre nesúhlas je normálne. "Fico a Matovič sa navzájom potrebujú," poznamenal s tým, že obaja sú hrozbou pre krajinu a jej budúcnosť.

​Matovič využil svoje ústavné právo, reaguje Remišová

"Igor Matovič využil svoje ústavné a občianske právo a rozhodol sa smerákom na tlačovke povedať pravdu. Reakcia Smeru je hodná reakcie násilníckeho gangu. Ničiť autá, vulgárne nadávať, udierať päsťou do tváre. Toto presne zodpovedá mentalite Smeru, ktorý si myslí, že si môže dovoliť všetko," povedala Veronika Remišová pre Noviny PLUS TV JOJ.

Matovič by rozčúlil aj Dalajlámu, povedal Suja

"Pochybujem, že Kaliňák by ho vyprovokoval," zhodnotil Miroslav Suja z Republiky a pripomenul, ako on Matoviča oblial pred pultom vodou. "Je ťažké sa k tomu vyjadrovať, keď som to nevidel, ale z toho, aká je povaha Igora Matoviča, tak on by vyprovokoval aj Dalajlámu," uzavrel pre Noviny PLUS TV JOJ. 

Sme rodina odsudzuje obe strany

Peter Pčolinský pre Noviny PLUS TV JOJ reagoval tým, že sme videli "ako to vyzerá, keď sa stretnú dva extrémy". "Rozoštvávajú spoločnosť, vyvolávajú hádky a takto vyzerajú bitky a konflikty, ktorých sme sa my niekedy nezúčastňovali," uzavrel s tým, že odsudzuje obe strany a takéto rozoštvávanie spoločnosti. 

"Absolútne sa dištancujeme od takéhoto konania," reagoval predseda Národnej rady (NR) SR a Sme rodina Boris Kollár. Kritizoval rozoštvávanie spoločnosti a chaos, ktorý takéto konanie vyvoláva. Slovenská politika by podľa neho nemala vyzerať tak, že sa jej predstavitelia klbčia pred verejnosťou. Chybu vidí na oboch stranách konfliktu. Skonštatoval, že keby chcel pomôcť Matovičovi, tak by to urobil rovnako ako Kaliňák a Smer-SSD.

Slovensku toto nepomôže, hovorí Naď

"Sme presvedčení o tom, že takéto politické aktivity a takáto kampaň na Slovensku nikdy nikomu nepomohla," poznamenal Naď pre Noviny PLUS TV JOJ a zdôraznil, že oni by sa niečoho podobného nikdy nezúčastnili. 

Toto chceme? Takéto má byť Slovensko? Pýta sa premiér Ľudovít Ódor

"Presne toto ukazuje, že 1. októbra sa môžete zobudiť do sveta, v ktorom bude nejaká banánová republika plná nenávisti. Toto chceme, takéto má byť Slovensko?" pýta sa premiér Ľudovít Ódor. Apeloval preto na voličov, aby zvážili pri septembrových parlamentných voľbách, akú krajinu chcú mať. "Nenávisť, hulvátstvo a cirkus nie je naša budúcnosť, tá by mala byť niekde úplne inde," zdôraznil.

Mikuláš Dzurinda považuje konflikt za ponižujúci

Konflikt kritizoval aj expremiér a volebný líder strany Modrí, Most-Híd Mikuláš Dzurinda. "Je to zahanbujúce, ponižujúce, ale hlavne je to nesmierne nebezpečné," uviedol. Rovnako kritizoval príklad voličom, keď sa politici fackujú na verejnosti. "To, čo sa odohralo, nemá nič spoločne s imigráciou, je to o rozoštvávaní ako o metóde politického zápasu pred voľbami," poznamenal.

Súvisiace články

Najčítanejšie