Zatiahnuté
18°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Štvorkoalícia by mala výhodu, mohla by hovoriť o Ficovej ochrane Matoviča a hlasovaní "s mafiou", hodnotí Lenč
Zdielať na

Štvorkoalícia by mala výhodu, mohla by hovoriť o Ficovej ochrane Matoviča a hlasovaní "s mafiou", hodnotí Lenč

BRATISLAVA / Zdá sa, že predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini pôjde s tým, kto takpovediac "dá viac". Politológ Lenč však našiel niekoľko dôvodov, ktoré by v rozhodovaní mohli zohrať úlohu.

"Určite existuje desiatka dôvodov, prečo by sa Hlas-SD, PS, KDH a SaS nechceli (nevedeli) spojiť. Mnohí tento variant odpisujú už len z princípu," začal politológ, ktorý tvrdí, že na to, aby štvorkoalícia v zložení PS, Hlas, KDH a SaS vznikla, existuje viac než 100 dôvodov. 

"Na druhej strane sa určite nájde minimálne sto dôvodov, prečo by sa spojiť mali a chceli. Na začiatok bude stačiť, ak by na rokovania štvorky začali nosiť fotografie Fica a Matoviča," pokračoval ďalej s tým, že štyria lídri strán by mali obrovskú výhodu. 

"Všetci štyria predsedovia (a ich straníci a voliči) by vedeli nájsť dôvody, prečo by bolo dobré, ak by obaja skončili spolu s Dankovým "zlepencom" v opozícii. Keď pre nič iné, tak pre ten deň, keď budú môcť hovoriť, že Matovič hlasuje "s mafiou" a že Fico chráni Matoviča," dodal nadnesene na sociálnej sieti. 

Politológ upozornil aj na to, že povolebné rozhovory sa len začali a netreba panikáriť, že ešte nie je vláda. "Politika je vo svojej podstate nudná vec a niektoré veci netreba uponáhľať," povedal k skladaniu vlády. 

Politológ Lenč uviedol, že od víťaza môžeme očakávať presne to, čo sme mohli vidieť v jeho správaní a komunikácii počas kampane a ostatných dvoch rokov. Upozorňuje, že urobia všetko pre to, aby výhru vo voľbách premenili na vytvorenie vlády, v ktorej budú rozhodujúcou silou.

"Oproti konkurencii majú výhodu, že môžu vytvoriť vládu iba s dvomi koaličnými partnermi, z nich jeden sa im ponúka v podstate zadarmo (SNS), no druhý môže byť veľmi drahou nevestou (Hlas-SD). Smer sa bude snažiť kúpiť si onú drahú nevestu a súčasne budiť dojem, že iná cesta pre Slovensko nie je možná. V tom mu nepriamo budú pomáhať tí, ktorí už dnes odmietajú akékoľvek iné možnosti," uzavrel. 

Súvisiace články

Najčítanejšie