Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Koaličné rokovania: Danko nerozumie tempu rokovaní, nechápe, prečo sa už nestretli s Ficom aj Pellegrinim
Zdielať na

Koaličné rokovania: Danko nerozumie tempu rokovaní, nechápe, prečo sa už nestretli s Ficom aj Pellegrinim

BRATISLAVA / Priebeh, ale aj spôsob rokovaní znepokojil Andreja Danka. Nerozumie, prečo sa ešte nestretli ako lídri v trojici.

Danko nechápe

Predseda SNS, ktorý bude jediným zástupcom SNS v parlamente, pred médiami po rokovaní so Smerom-SD povedal, že nerozumie ani tempu rokovaní a ani ich spôsobu. "Je pre mňa nepredstaviteľné, že sme doteraz nemali traja stretnutie. Keď aj telefonujem Petra Pellegriniho, nemám šťastie zastihnúť," povedal Danko. 

"Kým nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič," povedal Danko s tým, že popiera, že by bola trojkoalícia istá. 

Viac vo videu:

Fico dementuje​

Väčšina medializovaných správ o stave povolebných rokovaní sa podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica nezakladá na pravde. Kým nedôjde k dohode, nechce nič komentovať. Uviedol to v piatok pre viacero médií. Najbližšie ho čaká stretnutie s predsedom SNS Andrejom Dankom. K prebiehajúcim rokovaniam sa nechce vyjadrovať ani strana Hlas-SD.

"Hlas-SD nebude komentovať prebiehajúce rokovania o zostavení vlády. Našou prioritou je dať Slovensku stabilnú a zodpovednú vládu a presadiť čo najviac priorít z nášho programu pre ľudí," uviedla pre TASR hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková s tým, že konať chcú tak, aby boli na prvom mieste záujmy Slovenska.

Danko po stretnutí s Ficom pre TASR uviedol, že chce, aby sa stretli lídri všetkých troch strán. Aktuality.sk a Denník N v piatok informovali, že novú vládnu koalíciu pravdepodobne vytvoria strany Smer-SD, Hlas-SD a SNS. Premiérom by sa podľa ich zdrojov mal stať Fico, predsedom parlamentu líder Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Fico dostal v pondelok ako predseda strany, ktorá získala v parlamentných voľbách najviac hlasov, poverenie na zostavenie vlády. Prezidentka Zuzana Čaputová mu dala 14 dní.

Súvisiace články