Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Parlament a vláda sú len naším vlastným zrkadlom. My všetci sme Fico, hodnotí matematik Kollár
Zdielať na

Parlament a vláda sú len naším vlastným zrkadlom. My všetci sme Fico, hodnotí matematik Kollár

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Matematik Richard Kollár zverejnil svoju "správu o spoločnosti". Otvorene hovorí, že treba zahodiť ružové okuliare a uvedomiť si, že toto je Slovensko a toto sme my všetci.

Matematik Richard Kollár zdôraznil, že pri voľbách a nielen po nich príliš hodnotíme politikov, a to, čo mali urobiť a neurobili, čo nemali urobiť a urobili. "Či sú dobrí, či sú zlí, či sú skorumpovaní, alebo či sú neschopní," začal svoje hodnotenie. 

Voľby sú naším zrkadlom

"Pritom parlament, ktorý si volíme, a vláda, ktorá z neho vzišla, sú len naším vlastným zrkadlom. Vidíme sa v ňom realisticky. Mená tých zvolených sú vlastne takmer nepodstatné, mohli by tam byť namiesto nich iní, ale my by sme zostali tí istí. Iste, nepozerá sa na to dobre," uviedol v príspevku na sociálnej sieti. 

Upozornil, že vidieť sa v takomto stave nie je nikdy príjemné. "Ale kým sami nepochopíme, že toto sme skutočne my ako krajina, a naša skreslená predstava o nás, po ktorej túžime a ako sa sami pred sebou prezentujeme, nie je tým skutočným reálnym Slovenskom, tak sa nikam neposunieme," pokračoval.

Snívať je podľa matematika, samozrejme, v poriadku, ale rovnako aj vyrovnať sa s tým, že toto sme my. "Kým sa sami nevyrovnáme s tým, že toto sme my sami, nebudeme si vedieť v budúcnosti ani pomôcť. Totiž, krajina nie je tak jednoducho uchopiteľný pojem ako jedna osoba, jeden dom, jedna záhrada či dokonca jedno mesto. A to už sú sami o sebe zložité pojmy. Lenže krajina je objekt, ktorá má ešte ďalšie levely komplexity, ďalšie škály, ďalšie hlboké odtiene. Toto je Slovensko," pokračoval ďalej. 

Nikam sme sa nepresťahovali, toto sme my

"My sme Robert Fico, Peter Pellegrini, Andrej Danko či Tomáš Taraba. My sme zároveň aj Igor Matovič, Boris Kollár, Richard Sulík a neviem kto. A áno, sme trochu aj Michal Šimečka. Trochu," dodal ďalej pričom pripomenul, že krajina svoju polohu nezmenila.

"Slovensko je krajina ležiaca medzi Rakúskom, Českou republikou, Poľskom, Maďarskom a Ukrajinou. Nikam sme sa nepresťahovali. Sme tu a tu aj zrejme budeme. Na to, aby sme v zrkadle vyzerali inak, sa musíme sami zmeniť. V princípe každý z nás," uzavrel. 

Súvisiace články