Oblačno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Huliak rozpráva, SNS to žehlí? Danko z EÚ a NATO vystupovať nemieni
Zdielať na

Huliak rozpráva, SNS to žehlí? Danko z EÚ a NATO vystupovať nemieni

BRATISLAVA / Nová vládna väčšina sľubovala pokoj. Zatiaľ to však "s exotmi", ako poslancov za SNS nazval Peter Pellegrini (Hlas-SD), na pokoj nevyzerá.

"Minister" sneHuliak a otepľovanie, začal Lenč

"V čase, keď si v druhej polovici októbra užívame tropické noci, rozpráva skoro minister, Huliak, že globálne otepľovanie je "bruselská" ideológia a my by sme nemali obetovať naše pohodlie na úkor Bruselu. Smiešne? Isto. Tragické? Rozhodne," uviedol politológ. 

Odvolal sa na SHMÚ, ktoré uviedlo, že extrémne vysoké minimá teploty vzduchu 17 až 20 stupňov Celzia sme zaznamenali najmä na západe a v Žilinskom kraji, vrátane typicky studených lokalít, ako sú Kysuce, Orava a Liptov. Na niektorých staniciach sú to hodnoty rekordné nielen pre celý október, ale aj pre celú jeseň.

"Huliak tiež potvrdil, že sa budú snažiť iniciovať povinné referendum o vystúpení Slovenska z EÚ a NATO. Kto sú to "oni" jasné nie je. Konšpirátori? SNS? Národná koalícia? Vládna koalícia? Nateraz je to záhada. Čo na to Hlas? Ticho. Strana, ktorá hlásala, že nepôjde do vlády s Republikou, lebo chceli referendum o vystúpení Slovenska z NATO, sa tvári, že "skutok sa nestal," dodal Lenč. 

Reakcia SNS hovorí o opaku

Slovenská národná strana nemala nikdy vo svojom programe ani nemieni mať iniciatívu povinného referenda o vystúpení z medzinárodných organizácií, ktorých je Slovensko členom. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré TASR zaslala hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.

Strana to uviedla v súvislosti s vyjadreniami zvoleného poslanca za SNS Rudolfa Huliaka o referende k tejto téme. "Slovenská národná strana sa hlási k reforme Európskej únie a zlepšeniu fungovania NATO. Našou prioritou je vylepšenie už existujúcich funkčných medzinárodných organizácií," uviedla Škopcová. Individuálny názor SNS Huliakovi neberie.

"Nereprezentuje však politiku SNS a je hrubo vytrhnutý z kontextu vyjadrenia v relácii," dodala s tým, že podmienkou účasti na kandidátnej listine bolo rešpektovanie pozície Slovenska v medzinárodných štruktúrach.

"Napriek uvedenému rešpektujeme jednotlivý názor každého poslanca, no tento nie je možné považovať za stanovisko Slovenskej národnej strany," skonštatovala. SNS verí, že v programovom vyhlásení nájdu zhodu a prienik v citlivých oblastiach.

"A že si každý z poslancov koalície uvedomí, že základom fungovania koalície je politický kompromis, nie hádky a hľadanie rozdielov," uzavrela hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie