Polojasno
21°
Bratislava
Diana
1.7.2024
Opozícia ide odvolávať Šutaja Eštoka: Taký minister sa má sám poberať s hanbou, hovorí Šimečka
Zdielať na

Opozícia ide odvolávať Šutaja Eštoka: Taký minister sa má sám poberať s hanbou, hovorí Šimečka

BRATISLAVA / Opozícia stratila trpezlivosť s ministrom vnútra za Hlas-SD okamžite po nástupe. Dostála svojim sľubom a deň po získaní dôvery vláde podáva podnet na jeho odvolanie.

Šutaj Eštok je pripravený čeliť kritikom

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) je pripravený čeliť odvolávaniu v parlamente. Verí, že schôdza sa uskutoční ešte tento týždeň. Vyhlásil to v stredu v reakcii na návrh opozičných strán. "Som pripravený čeliť všetkej kritike, ktorá sa zo strany opozície na mňa hrnie," uviedol Šutaj Eštok.

Na schôdzi sa plánuje zúčastniť a vysvetliť kritikom, že snaha o odvolávanie je neopodstatnená. Dodal, že koalícia určite nebude postupovať ako v minulosti vládna koalícia na čele s hnutím Slovensko, ktorá podľa neho sabotovala otvorenie schôdze alebo ju prerušovala.

Opozícia je zajedno

Strany sa zhodli, že prístup Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) je pre nich neprijateľný. Vyčítajú mu nielen porušenia zákona, ale aj to, že "koná na povel" premiéra Roberta Fica. Opozícia sa zhoduje, že je pre nich neakceptovateľné to, ako ignoruje zákon na ochranu oznamovateľov, ale aj jeho správanie na hraniciach.

Poslankyňa Holečková, predsedníčka poslaneckého klubu za KDH, uviedla, že nakoľko k nám utekajú pred vojnou aj ženy s malými deťmi, nerozumie na koho chcel minister útočiť s vodným delom. 

Progresívne Slovensko prisľúbilo, že počas rozpravy o odvolávaní sa bude aktívne zapájať. "Verím, že aj koaliční poslanci naberú odvahu a zastanú sa svojho ministra," povedal Dubéci, predseda poslaneckého klubu PS. Michal Šimečka, ktorý je podpredsedom parlamentu za PS na úvod poznamenal, že "taký minister, akým je Matúš Šutaj Eštok, sa mal poberať sám a s hanbou". 

Súvisiace články