Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Premiéra Fica už rozčúlil aj protestujúci študent práva. Tvrdí, že je nepodstatný a bez znalostí
Zdielať na

Premiéra Fica už rozčúlil aj protestujúci študent práva. Tvrdí, že je nepodstatný a bez znalostí

BRATISLAVA / Nenechal ho chladným. Premiér Fico sa pustil do študenta práva Mareka Janigu. Aj ten podpísal list, ktorý študenti adresovali Burdovi - dekanovi právnickej fakulty UK.

"Protislovenský denník N dnes zverejnil rozhovor s nejakým študentom Právnickej fakulty v Bratislave s nadpisom: Vyjadrenia dekana Burdu k špeciálnej prokuratúre vzbudzujú podozrenia. ​Ako študent práva som bol tiež múdry ako gate Šalamúna. Ale vedel som, kde je moje miesto," napísal predseda vlády na svojom profile na sociálnej sieti. 

"To čo dnes robia protislovenské médiá, je hrubou urážkou autority a vzdelania. Je to dôkaz, že v mene boja so súčasnou vládou sú schopné čohokoľvek. Aj zverejniť rozhovor s absolútne nepodstatným študentom práva bez akýchkoľvek znalostí práva a životných skúseností, len aby mohol spochybniť postoje vzdelaného vysokoškolského pedagóga so širokou publikačnou činnosťou a významnou vysokoškolskou funkciou, ktorý si dovoľuje mať iný názor na zrušenie špeciálnej prokuratúry, ako si želá Denník N. Denník N a jemu podobné médiá ťahajú Slovensko do pekla. Do pekla neúcty k vzdelaniu a profesionálnej kariére. Ak má mať študent s pubertálnymi vyrážkami na nose prednosť pred dekanom právnickej fakulty a určovať, čo je pravda a čo nie, Boh ochraňuj túto krajinu!" pokračoval Robert Fico. 

Čo prekáža študentom?

Vyjadrenie dekana Právnickej fakulty Eduarda Burdu o špeciálnej prokuratúre, ktorá sa podľa neho má zrušiť čo najskôr, vyvolalo otázniky medzi študentami a iniciovali stretnutie. "Vzniklo viacero otázok, na ktoré by sme radi počuli odpoveď. My sme vyzývali na debatu špeciálneho prokurátora s naším pánom dekanom, keďže bol tam cítiť aj nejaký osobný spor," priblížil študent PF UK Marek Janiga.

Samotný Burda na odporúčanie akademického senátu nebude dávať vyjadrenia do médií. Svoje stanovisko k jeho konaniu dala fakulta. "Vyjadrenia dekana Právnickej fakulty UK Eduarda Burdu, ktorý spochybnil prácu prokurátorov zo špeciálnej prokuratúry, boli jeho osobným názorom," znelo vyjadrenie právnickej fakulty. Na otvorený list zareagovali nie len študenti zo Slovenska, ale ozvali sa aj zo zahraničia. "Dostali sme už viacero pozitívnych reakcií, najme od študentov. A dostali sme aj reakcie z Česka od študentov, ktorí sa pozitívne vyjadrovali na tuto tému," uviedol Janiga.

Súvisiace články

Najčítanejšie