Polojasno
13°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Lenč o neschopnosti politikov, ktorí uverili svojej výnimočnosti
Zdielať na

Lenč o neschopnosti politikov, ktorí uverili svojej výnimočnosti

BRATISLAVA / Politológ sa na sociálnej sieti zameral na Andreja Danka, ktorému sa nepozdáva kandidatúru Pellegriniho za prezidenta. Post hlavy štátu by podľa lídra SNS najviac vyhovoval Robertovi Ficovi.

Reinkarnácia politických mŕtvol

"Špecifickou disciplínou inštalovania neschopných k tomu, aby nám (im) vládli, je opätovná voľba tých, ktorí už raz ukázali, že nie sú schopní "ovládať" ani samých seba. Takto reinkarnované politické mŕtvoly sú ďalším znakom spoločenskej a systémovej erózie. Post-demokratické zombie. Medzi nimi, svojou úprimnou vierou vo vlastnú výnimočnosť, ktorá sa dokonale snúbi s prirodzenou (a často zápecníckou) hlúposťou, vyniká Andrej Danko - generátor náhodných slov a zbytočných kríz," zverejnil Lenč.

Politológ sa vo svojom statuse zameriava na vyhlásenie Andreja Danka, ktorý v poslednom rozhovore pre Hospodárske noviny opäť spochybňoval morálnu integritu Petra Pellegriniho. "Tentokrát síce Danko neútočil na jeho súkromie, no snažil sa ho vykresliť ako politika, ktorý klame verejnosť - "Pellegrini je už dávno rozhodnutý kandidovať" (ten to potvrdil 8. januára oznámením svojho termínu oznámenia) - a zrádza koaličných partnerov - "ja som Fica nikdy nezradil a vyprosím si slová od Pellegriniho". Podľa Danka "Pellegrini chce opäť so všetkými vybabrať a je nespokojný, že nie je premiér". Vyčíta mu, že nechce byť koaličným kandidátom na prezidenta," opisuje Lenč vyjadrenia lídra SNS.

Podľa Jozef Lenča sa Danko snaží svojimi vyjadreniami poukázať na to, že on je iný ako predseda parlamentu: "Andrej Danko presviedčal verejnosť, že on je iný. Pevne stojí za Robertom Ficom a nikdy ho nezradil a nezradí. To mu však nebráni, spochybňovať jeho autoritu. Danko tvrdí, že najlepším prezidentom by bol Robert Fico (po ňom to opakujú aj ostatní "národniari" vrátane Rudolfa Huliaka). Zároveň dodáva, že "Fico trpí na to, že ho jeho okolie deptá, že ho ľudia nezvolia za prezidenta." Podľa Danka to nie je pravda, lebo "Fico je dozretý a môže byť prezidentom". Čo neplatí o Pellegrinim, ktorý "nie je dozretý, aby spĺňal kresťanské, sociálne a národné kritéria a v tom ja vidím problém." Fico je dozretý, no nesuverénny a Pellegrini je zas málo národne socialistický."

Lenč pripomína vo svojom statuse aj ciele predsedu národniarov, ktorý sa netají tým, že by mal mať štát väčší vplyv vo všetkom. "Andrej Danko sa správa presne tak, ako Matovičovi "obyčajní". Aplikujúc slová Pavla Pašku - vyhraj voľby, môžeš všetko. "Štát by mal mať oveľa väčší vplyv vo všetkom, aj v RTVS." Podľa Danka, sú štátne televízie objektívnejšie ako tie verejnoprávne," reaguje Lenč na politické ciele lídra SNS.

Súvisiace články

Najčítanejšie