Jasno
30°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Pellegrini na JOJ 24: S Robertom Ficom telefonujeme pravidelne, Andrej Danko si svoj spôsob komunikácie vybral
Zdielať na

Pellegrini na JOJ 24: S Robertom Ficom telefonujeme pravidelne, Andrej Danko si svoj spôsob komunikácie vybral

BRATISLAVA / S Robertom Ficom diskutuje predseda Hlasu a NR SR niekoľkokrát do týždňa.

"Nemusí ma nikto vyzývať cez tlačovú konferenciu," povedal líder Hlasu s tým, že stačí za ním prísť do kancelárie. Zdôraznil, že sa odmieta nechať vtiahnuť do súboja. Poprel aj vyjadrenia SNS o tlakoch na spoluprácu so Smerom. "To sú slová Andreja Danka," reagoval a zdôraznil, že parlament funguje ako hodinky a všetko je tak, ako sa na tom dohodli. Šéf Hlasu zároveň uviedol, že v koalícii problémy nevníma. 

Na margo umlčiavania opozície vylúčil, že by považoval voličov opozície za nepodstatných. Argumentoval tým, že aj voliči koalície očakávajú, že si vládna väčšina poradí s dvojmesačnou obštrukciou zo strany opozície. Zopakoval aj rozhodnutie Ústavného súdu ČR. "Je to prejav demokratického spôsobu a nič nie je mimo rokovacieho poriadku," uviedol s tým, že všetko beží podľa zákona. Autoritárske správanie vylúčil.

Pripustil aj zmeny rokovacieho poriadku s tým, že poslanci by už nečítali pozmeňujúce návrhy, ale zverejnili by sa na webovom sídle parlamentu. Pripustil aj možnosť, že by ministri mohli reagovať faktickými poznámkami. Uviedol aj to, že by bolo na mieste lepšie špecifikovať tretie čítanie. "Možno to ešte definovať, že čo je tretie čítanie a čo sa počas neho môže a nemôže robiť," povedal. Inšpiroval by sa aj slovinským parlamentom či tým európskym. 

Protesty, ktoré budú aj dnes pre budovou NR SR, označil za opozičné politické protesty. "Ľudia majú na to právo, len chcem oznámiť, že toto je v programovom vyhlásení vlády, ktorá v demokratických voľbách získala väčšinu," reagoval s tým, že protesty na schválení novely nič nezmenia. 

Súvisiace články