Skoro jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Smerák, ktorý udrel Matoviča, mieri do parlamentu
Zdielať na

Smerák, ktorý udrel Matoviča, mieri do parlamentu

BRATISLAVA / Do poslaneckých lavíc zasadol ako nahradník za stranu Smer Richard Glück. Do povedomia ľudí sa dostal po konflikte s Igorom Matovičom.

Vláda tento týždeň vymenovala poslanca za Smer Martina Nemkyho do funkcie predsedu Štatistického úradu. Na jeho miesto v Národnej rade zasadol náhradný politik Richard Glück. Nový poslanec strany Smer sa zviditeľnil po roztržke s lídrom hnutia Slovensko Igorom Matovičom, ktorý narušil ešte pred parlamentnými voľbami tlačovú konferenciu Smeru. Richard Glück počas roztržky udrel Matoviča dvakrát päsťou do tváre.

Svoje konanie a údery do tváre Matoviča neľutuje: "Vôbec nie, zlý príklad dal pán Matovič a z videa je zrejmé, že ohrozoval celú spoločnosť. V tej chvíli som videl, že pred tým autom sú ľudia, a keďže ho mal naštartované na chodníku, tak som mal dôvodnú obavu, že v skrate zaradí "déčko" a napára to do ľudí. Vôbec nebol tento môj občiansky zásah prehnaný," dodal Glück.

​​Pred nástupom do Národnej rady pracoval Richard Glück pre štát. Koncom novembra minulého roka zverejnil šéf úradu vlády Juraj Gedra video, v ktorom oznámil, že Glück bude mať na starosti komunikáciu štátu. Jeho hlavným cieľom malo byť upratanie bordelu po mimovládkach.

Súvisiace články

Najčítanejšie