Jasno
30°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Bývalá veľvyslankyňa Vášáryová: Hnusáci, odkazuje Hlasu, SNS jej nestojí ani za komentár
Zdielať na

Bývalá veľvyslankyňa Vášáryová: Hnusáci, odkazuje Hlasu, SNS jej nestojí ani za komentár

BRATISLAVA / Bývalú političku pobúrila strana Petra Pellegriniho a jej politické rozhodnutia. K SNS sa odmietla vôbec vyjadrovať.

"Čo robí RF (Robert Fico, pozn.red) a jeho poslanci a sluhovia, to by nikoho nemalo prekvapovať," napísala Magda Vášáryová, herečka, bývalá politička a bývalá veľvyslankyňa Slovenskej republiky na sociálnej sieti. 

Pobúrilo ju parlamentné dianie a novela trestných kódexov z koaličnej legislatívnej dielne. "To sme predsa vedeli a vedeli to aj jeho voliči a voličky," pokračovala ďalej s tým, že ďalšiu z koaličných strán netreba ani komentovať. 

"O SNS netreba ani nič písať. Vieme. Ale najviac zodpovedným pre mňa je predseda parlamentu Peter Pellegrini, sluha Roberta Fica, rohožka pred jeho dverami spolu s poslancami Hlasu," uviedla ďalej.

Hlas-SD podľa nej zavádzal. "Klamali telom, hlasom, gestami. Sľubovali iné. A ich voliči a voličky sa na túto udičku chytili. Nikdy som ani jedno z týchto kriminálnych zoskupení nevolila, ale najväčší diel zodpovednosti za tento škandál a zastavenie európskych peňazí ponesú Hlasáci. To je mi jasné. Určili problémy, chaos, nešťastia obyvateľov Slovenska na roky pred nami. Hnusáci!"

Hlas neskrýval nadšenie zo schválenia

"Hlas víta schválenie novely trestného zákona, ktorá približuje slovenské trestné právo k vyspelým európskym krajinám. Za najdôležitejší prínos novely považuje dôraz na odškodnenie obetí trestných činov a prevýchovnú úlohu justície," reagovala hovorkyňa strany Karolína Ducká. 

Tvrdí, že novela zároveň dáva oveľa väčší priestor nezávislým súdom na objektívne posúdenie každého individuálneho prípadu. "Trestné činy proti životu a zdraviu musia byť prísnejšie trestané ako ekonomické a iné trestné činy. Zároveň Hlas víta, že po troch mesiacoch historicky najdlhšej parlamentnej rozpravy o jednom zákone sa Národná rada konečne môže venovať skutočným problémom ľudí," zverejnila v stanovisku ďalej. 

"Skrátenie premlčacích lehôt sa týka viacerých trestných činov a vychádza z trestných sadzieb za tieto činy. Ak by sa v niektorých konkrétnych prípadoch ukázalo, že skrátenie premlčacej lehoty má negatívny dopad na vyšetrovanie týchto skutkov, je strana HLAS pripravená prísť s úpravou príslušného ustanovenia trestného zákona. Absolútne odmietame, že by novela trestného zákona mala úmysel znemožniť vyšetrenie niektorých mimoriadne závažných trestných činov," uzavrela. 

Súvisiace články