Polojasno
17°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Premiér Fico o rozhodnutí ÚS: Ja som vyhral, svoj politický cieľ som dosiahol
Zdielať na

Premiér Fico o rozhodnutí ÚS: Ja som vyhral, svoj politický cieľ som dosiahol

BRATISLAVA / Robert Fico neodpovedal ani na jednu otázku novinárov. Tvrdil však, že dosiahol svoje.

Robert Fico povedal v úvode tlačovej konferencie, že očakáva od ÚS SR vysvetlenie, ako sa uznesenie dostalo do médií, ktoré sú "nepriateľské voči vláde". Zároveň reprodukoval to, čo už včera zverejnil minister spravodlivosti Boris Susko.

"Budem veľmi zvedavý na vysvetlenie ústavného súdu, prečo prelomil svoju vlastnú judikatúru," uviedol predseda vlády a dodal, že ÚS SR poprel svoje predchádzajúce tvrdenia. Vyjadril aj počudovanie nad tým, že súd nepočkal na zverejnenie v zbierke zákonov. Uník do médií označil za blamáž a položil rečnícku otázku o "tlaku, ktorý bol na ÚS SR vyvíjaný"

Špeciálnu prokuratúru označil za semenište zla a nenávisti

Robert Fico akcentoval, že politickým cieľom bolo zrušiť ÚŠP na čele s Danielom Lipšicom. Zopakoval poďakovanie GP, že na seba agendu ÚŠP preberie. "Mám povedať, že som prehral?" pýtal sa Fico a ÚŠP označil za semenište zla a nenávisti, ktoré od polovice marca nebude existovať. "Ja nemám čo vyčítať ústavnému súdu," pokračoval predseda vlády. 

Opýtal sa znova na to, pod akým tlakom musel ÚS SR pracovať. "Ja som dosiahol, čo som potreboval dosiahnuť politicky," uzavrel a zdôraznil, že bude čakať na ďalšie posúdenie od ÚS SR. Fico zároveň pripomenul, že nezrušením ÚŠP nespochybnil ústavný súd skrátené legislatívne konanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie