Zatiahnuté
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Kolíková po výbore na kontrolu SIS: Treba sa zamyslieť nad zložením, inak je to kontrola len na papieri
Zdielať na

Kolíková po výbore na kontrolu SIS: Treba sa zamyslieť nad zložením, inak je to kontrola len na papieri

BRATISLAVA / Výbor na kontrolu SIS nebol uznášaniaschopný, opozícia sa však koaličnými poslancami nechce nechať zastaviť.

Mária Kolíková, ktoré vedie parlamentný výbor na kontrolu SIS zdôraznila, že hoci bol výbor neuznášaniashopný, neformálny rozhovor s novým námestníkom SIS Pavlom Gašparom prebehol. "Ani jeden koaličný poslanec neprišiel," pokračovala bývalá ministerka spravodlivosti, ktorá dodala, že odpovede od nového námestníka opozícii nestačili. 

V budove sa podľa exministerky nachádzal poslanec za SNS Kotlár a ak by prišiel, výbor by uznášaniaschopný bol. Deň predtým na sociálnej sieti zverejnil, že má zdravotné problémy. 

Poslanec Samuel Migaľ pre Noviny PLUS TV JOJ povedal, že sa nezúčastňuje pre chorobu. 

Kolíková pred médiami vyhlásila, že v takýchto podmienkach sa kontrola SIS nedá vykonávať a teda výbor je kontrolou len na papieri. Opozícia rozporuje aj to, že menovanie námestníka SIS je v rozpore so zákonom, ale pripúšťa možnosť, že v rovnakom rozpore je aj s ústavou.

"Treba sa zamyslieť nad tým, aké je zloženie výboru, aby kontrolu bolo možné vykonávať," poznamenala ďalej a uviedla, že nerozumie, ako môžeme mať ďalšieho námestníka SIS, keď nemáme riaditeľa. Argumentovala tým, že ani štátny tajomník si nemôže menovať ďalšieho štátneho tajomníka. 

Súvisiace články