Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Michelko nechce potvrdiť, že citoval z knihy, ktorú zrejme sám vydal. Autor nemusí mať súdnosť, viní ďalej komisiu FPU
Zdielať na

Michelko nechce potvrdiť, že citoval z knihy, ktorú zrejme sám vydal. Autor nemusí mať súdnosť, viní ďalej komisiu FPU

BRATISLAVA / Len minulý týždeň sa poslanec za šéf výboru pre kultúru a médiá Roman Michelko rozhorčoval nad knihou, ktorú podporil Fond na podporu umenia. Všetky indície naznačujú, že knihu vydal on sám. Poslanec to odmieta potvrdiť.

Roman Michelko citoval z beletrie, ktorú z verejnćh zdrojov podporil Fond na podporu umenia. "Sranie, grganie, onanovanie," zhodnotil Roman Michelko (SNS) knihu, ktorú vydalo vydavateľstvo Spolok slovenských spisovateľov, ktorého je konateľom. Poslanec z knihy priamo citoval, čo ho v konečnom dôsledku aj prezradilo. 

​Na odkaz v kníhkupectve Matrinus poukázala na sociálnej sieti spisovateľka Iris Kopcsayová. Knihu Blaho však ponúka aj kníhkupectvo Panta rhei a jej autorom, ktorého poslanec Michelko zamlčal rovnako ako to, že ju vydalo jeho vydavateľstvo, je spisovateľ Dalimír Stano. 

Nič nepotvrdzujem, hovorí Michelko a trvá si na svojom

Poslanec Roman Michelko sa k téme vyjadril pred novinármi v NR SR. "V žiadnom prípade nepotvrdzujem ani meno, ani vydavateľa," uviedol Michelko a pritom sa odvolala na to, že exitujú vydavatelia, ktorí nie su vlastníkmi, ale je to občianske združenie, alebo spolok. "Je povinnosťou takéhoto vydavateľstva pre svojich členov v prípade,  ak si nájdu finančné krytie, vydať knihu, alebo  poskytnúť kompletný vydavateľský servis," argumentoval poslanec za SNS. Takýto autor môže za vydavateľstvom prísť s tým, aby požiadalo o grant. 

"Potom sa môže len modliť nad súdnosťou rady, či to podporí alebo nepodporí," pokračoval Michelko, ktorý nabáda verejnosť, aby nešikanovala autora, ktorý podľa jeho slov za nič nemôže. "Ja nevyčítam autorovi absolútne nič, lebo autor nemusí mať súdnosť," dodal s tým, že viní komisiu, že takúto beletriu podporila. 

Viac vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie