Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Igorovi Matovičovi zostáva ochranka. Matovič, z hrušky dole, odkazuje Hlas
Zdielať na

Igorovi Matovičovi zostáva ochranka. Matovič, z hrušky dole, odkazuje Hlas

Igor Matovič opäť utekal pred novinármi

BRATISLAVA / Hoci sa presne nevie koľko občanov stála ochranka Roberta Fica je zrejmé, že malý peniaz to nebude. Hoci expremiér Igor Matovič (OĽaNO) o ochranku na ďalších 90 dní nepožiadal, minister vnútra Romen Mikulec (OĽaNO) mu ju predĺžil.

Podľa rezortu majú byť dôvodom pretrvávajúce bezpečnostné riziká a teda to, že Igor Matovič môže byť v nebezpečenstve. 

Paradoxné je, že práve Igor Matovič bol zarputilým kritikom ochranky expremiéra a predsedu Hlasu Roberta Fica. Pred rokom, keď mu ochranku odobral novo nastúpený minister vnútra Roman Mikulec, venoval tejto skutočnosti oslavný post. 

"Robert Fico, z hrušky dole," uviedol vtedy na sociálnej sieti. Teraz sa mu jeho medicínu rozhodla vrátiť Pellegriniho stran Hlas-SD. "Matovič, z hrušky dole!" začal príspevok Matúš Šutaj Eštok s tým, že ešte pred rokom sa Igor Matovič ako premiér vytešoval, že Robert Fico prišiel o ochranku, a ďakoval ministrovi Romanovi Mikulcovi.

noviny.sk/fotosita

"Včera ten istý minister predĺžil ochranku Matovičovi ako bývalému premiérovi o ďalší mesiac. Už na ňu síce nemá nárok, ale vraj kvôli "bezpečnostným rizikám". Tu máte Matovičov dvojitý meter v priamom prenose. Keď ide o niekoho iného, je to "zbytočné mrhanie státisícov a bezbrehý papalášizmus. Keď ide oňho v takej istej situácii, sú to "bezpečnostné riziká". Odporné," pokračoval Šutaj Eštok a dodal, že na druhej strane, úplne rozumie tomu, prečo sa Matovič bojí vyjsť na ulicu. "Možno by si nejakí ľudia po roku jeho frašky nechceli nechať svoj názor naňho iba pre seba," uzavrel svoj príspevok. 

Najčítanejšie