Oblačno
28°
Bratislava
Jana
21.8.2024
Exkluzívny prieskum AKO pre TV JOJ: Kto je najdôveryhodnejší politik? Najhoršie skončil Matovič
Zdielať na

Exkluzívny prieskum AKO pre TV JOJ: Kto je najdôveryhodnejší politik? Najhoršie skončil Matovič

BRATISLAVA / Respondenti mali uviesť, ktorému ústavnému činiteľovi či lídrovi parlamentnej strany dôverujú a ktorému naopak, nedôverujú. Z exkluzívneho prieskumu agentúry AKO pre TV JOJ vyplýva, že Zuzana Čaputová odišla z prezidentskej funkcie, ako najdôveryhodnejšia z jedenástich vybraných slovenských politikov.

AKO pre TV JOJ

​Ľudí sa teda pýtali na názory v období, keď sa hlavy štátu v paláci menili. Zuzanu Čaputovú považovalo za dôveryhodnú takmer šesť z desiatich Slovákov. Len mierne nižšiu podporu mal jej nástupca Peter Pellegrini - 57,8 %. Predseda vlády a Smeru Fico prekročil 45 %. Blízko seba v rozmedzí troch percent sa umiestnili minister obrany Robert Kaliňák, predseda KDH Milan Majerský, minister vnútra a nový šéf Hlasu Matúš Šutaj Eštok a líder PS Michal Šimečka. Predseda SaS Branislav Gröhling mal 32,5 % a poverený šéf parlamentu Peter Žiga presne 30 %. S odstupom skončili predseda SNS Andrej Danko - 19,6 % a líder hnutia Slovensko Igor Matovič s podporou 15,7 %. Agentúra robila prieskum mesiac po tom, ako dôchodca Cintula strieľal na Roberta Fica. Premiérovi namerali podporu cez 45 %.

​​Odpovede podľa sociodemografických kategórií (pohlavie, vek, vzdelanie, národnosť, kraj) nájdete v galérii:

​ ​​Agentúra AKO robila telefonický prieskum na vzorke tisíc ľudí starších ako 18 rokov v dňoch 11. – 18. júna 2024. Respondenti neboli oboznámení s tým, kto je zadávateľ prieskumu.

Súvisiace články

Najčítanejšie