Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Unikli pasy delegácie ministra hospodárstva do Dubaja: S ministrom Sulíkom bola na Expo aj jeho dcéra a župan Droba
Zdielať na

Unikli pasy delegácie ministra hospodárstva do Dubaja: S ministrom Sulíkom bola na Expo aj jeho dcéra a župan Droba

BRATISLAVA / Link na hostingovom serveri uložto je síce už zmazaný, ale screenshoty pasov sa voľne šíria internetom . Súčasťou delegácie, ktorá spolu s ministrom Richardom Sulíkom vycestovala do Dubaja mal byť aj župan Droba, ale aj ministrova dcéra Alexandra.

Na verejne dostupné doklady ministra Richarda Sulíka a jeho delegácie upozorila ako prvá stráka nekŕmte nás odpadom. Ministerstvo preveruje ako k zverejneniu došlo.

"Profesionalita našej vlády a dodržanie GDPR v praxi ... Zrejme išli na EXPO do Dubaja a tak ich ľudí nenapadlo nič lepšie, ako nascanovať cestovné doklady a dať to na ulozto," uviedla stránka svoje domnienky s tým, že okrem pasu ministra sa tam nachádzal aj pas Jozefa Viskupiča, Juraja Drobu a dcéry ministra hospodárstva Alexandry Sulíkovej. 

Dcéra si mala náklady hradiť sama

Hovorkyňa ministra hospodárstva Richarda Sulíka Katarína Matejková pre Noviny PLUS TV JOJ uviedla, že účasť Alexandry Sulíkovej, dcéry Richarda Sulíka, bola hradená z jej vlastných prostriedkov. "Slečna Sulíková je právnička zaoberajúca sa energetickým právom, preto využila možnosť zúčastniť sa na tématickom týždni EXPO venovanom energetike," doplnila Matejková. 

„Poviem otvorene, že ma jej záujem potešil, pretože svoje deti vídam minimálne, preto som s jej účasťou súhlasil, aby sme mohli aspoň takto skĺbiť prácu s časom stráveným spolu,“ vyjadril sa k téme minister hospodárstva  Richard Sulík (SaS).

Sulíkovci podľa Matejkovej preto neboli ubytovaní v hoteli spolu so zvyškom delegácie, ale prenajali si súkromné ubytovanie, ktoré si hradia sami. „Nikdy by som si nedovolil využívať prostriedky štátu na takýto účel. Takých majstrov sme tu už mali a kritizovali sme ich za to,“ uzavrel Sulík.

​Zverejnený bol aj pas ďalšieho saskára a bratislavského župana Juraja Drobu. Pre Noviny PLUS TV JOJ sa vyjadril, že v Dubaji je po prvý raz od roku 2016. "Som súčasťou delegácie štátneho tajomníka Galeka v rámci podujatia EXPO Urban and Rural Week. Som tu aj so županom KE a vicežupanom BB. TT župan nemohol vycestovať kvôli covid karanténe. Včera som mal príhovor v rámci panelu Globsec v slovenskom pavilóne, dnes máme županskú panelovú diskusiu o inteligentnej doprave," reagoval bratislavský župan s tým, že únik informácií vníma ako ďalší útok na predsedu SaS a ministra hospodárstva Richarda Sulíka.

Najčítanejšie