Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Exkluzívny prieskum AKO pre Na hrane TV JOJ: Každý druhý Slovák Eduardovi Hegerovi neverí
Zdielať na

Exkluzívny prieskum AKO pre Na hrane TV JOJ: Každý druhý Slovák Eduardovi Hegerovi neverí

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Z exkluzívneho prieskumu agentúry AKO, ktorý bol realizovaný pre reláciu Na hrane TV JOJ vyplýva, že viac ako polovica Slovákov si myslí, že Eduard Heger nie je dobrý premiér.

Z prieskumu vyplýva, že 23,6 percenta Slovákov si myslí, že Eduard Heger skôr nie je dobrý premiér. Určite nie je dobrý premiér si myslí 28 percent opýtaných. Eduarda Hegera za dobrého premiéra považujú približne štyria z desiatich. ( spolu 38,6%, určite áno:7,6 %, skôr áno: 31 %).

TV JOJ/AKO

​Z pohľadu voličov jednotlivých politických strán, vyhral u voličov OĽaNO. Až 69 percent voličov Progresívneho Slovenska si myslí, že je Eduard Heger dobrým premiérom. Volič SaS sú mu tiež naklonení (66%). 

Medzi voličmi hnutia Republika sa nenašiel ani jeden, ktorý by si o Hegerovi myslel, že je dobrým premiérom. Až 92 percent (skôr nie: 18 %. určite nie: 74%) prívržencov strany si myslí, že Súčasný premiér nie je dobrým premiérom. 

Medzi priaznivcami Smer-SD sa našlo 9 percent ľudí, ktorí sú s Hegerom spokojní. Podľa 87 percent opýtaných (skôr nie: 21%, určite nie: 66 %) nie je Eduard Heger dobrým premiérom. 

Medzi voličmi Hlasu-SD sa je 19 percent voličov, ktorí si myslia, že je dobrým premiérom. To, že nie je dobrým predsedom vlády si myslí 76 percent ľudí. 

TV JOJ/AKO

​Eduarda Hegera za dobrého premiéra častejšie považujú skôr ľudia do 65 rokov s vyšším vzdelaním. Obyvatelia Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja. 

TV JOJ/AKO

​Online prieskum agentúry AKO prebiehal v dňoch od 8.11 do 16.11.na vzorke tisíc ľudí. 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie