Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Drucker a Hlina sa spájajú. Dobrá voľba mení svoj názov
Zdielať na

Drucker a Hlina sa spájajú. Dobrá voľba mení svoj názov

BRATISLAVA / Politická strana Dobrá voľba uzavrela Vianočnú dohodu s platformou Umiernených konzervatívcov Alojza Hlinu. Ako na tlačovej konferencii povedal predseda Dobrej voľby Tomáš Drucker, Hlinova platforma bude pôsobiť v strane Dobrá voľba, ktorá tým mení svoj názov na Dobrá voľba a umiernení.

V strane sa podľa jeho slov plánujú venovať predovšetkým témam zvyšovania platov zdravotníkom, učiteľom či odškodňovaniu podnikateľov. Nevylúčil ani ďalšie personálne posily.

Hlavnou myšlienkou, prečo sa spájajú Tomáš Drucker a Alojz Hlina, je ponúknuť alternatívu umierneným stredo- pravým voličom. Postupom času by radi privítali medzi sebou nielen jednotlivcov, ale aj iné strany, ktoré to takto cítia a ktoré majú doteraz trošku nižší výtlak, aby sa spojili. Myslia si, že by to mohlo byť niečo silnejšie, ako efekt snehovej gule, ktorá sa nabaľuje. Niekoľkokrát spomenuli, že by pre nich mohlo byť inšpiráciou aj situácia v Českej republike.  

„Sme presvedčení, že spájať sa treba a toto sú tie potrebné kroky. Naša strana je európsky orientovaná, uznávame demokraciu, konzervatívne hodnoty a hlavne umiernenosť. Ponúkame vecnú, adresnú a obsažnú politiku," ozrejmil Drucker.

Bývalý líder Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Alojz Hlina na tlačovej besede vyhlásil, že vládu politického chaosu môže vystriedať koalícia Smeru-SD, Hlasu-SD a fašistov.

"Rozhodnutie Alojza Hlinu vstúpiť do ďalšieho politického subjektu je jeho slobodná voľba," vyjadril sa predseda strany KDH, Milan Majerský.

„Koalícia v takejto zostave by bola desivým faktom. Treba ponúknuť riešenie, aby takáto situácia nenastala a práve preto sme tu, aby sme mali na Slovensku vládu bez politického chaosu Igora Matoviča a bez Smeru-SD," doplnil Hlina.

"Neveríme na marketingové spájanie sa, ani recykláciu politikov. Spájať sa treba za niečo a na základe pevných hodnôt, preto ideme do čestnej politickej súťaže. Veríme, že prinesieme nových politikov a vytvoríme silný, demokratický, stredopravý blok," uviedol predseda strany Pavol Macko.

Drucker s Hlinom pozývajú ku spolupráci aj ďalšie menšie strany, či rešpektovaných odborníkov z rôznych oblastí.

"Keď budú parlamentné voľby za rohom, sme pripravení rokovať o spoločnom postupe, pretože iba spoločným postupom vime zabrániť návratu Fica, a príchodu fašistov k moci, a v ideálnom prípade aj poslať populistov od vlády," vyjadril sa predseda strany Spolu- OD, Miroslav Kollár.

Súvisiace články

Najčítanejšie