Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Veľvyslanec Rastislav Káčer: Kto obhajuje agresiu Ruska je kolaborant a zradca Slovenska
Zdielať na

Veľvyslanec Rastislav Káčer: Kto obhajuje agresiu Ruska je kolaborant a zradca Slovenska

BRATISLAVA / Slovenskú armádu a územie Aliancie príde posilniť pešia rota a raketový systém Patriot. Podľa veľvyslanca SR Rastislava Káčera je to jasným dôkazom nemeckého spojenectva. Zdôraznil, že svet sa mení.

Nemecko vyšle na Slovensko vojakov a protiraketový systém v rámci posilňovania východného krídla NATO. Nemecké ministerstvo obrany v piatok informovalo, že plánuje vyslať pešiu rotu ako súčasť bojovej skupiny a systém Patriot. Rezort zdôraznil, že takzvaná „bojová skupina pre zvýšenú ostražitosť“ má čisto obrannú funkciu.

Ministerstvo na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter informovalo, že vyslanie vojakov na Slovensko potvrdila nemecká ministerka obrany Christine Lambrechtová po rozhovore so svojím slovenským náprotivkom. Nemecko už posilňuje aj svoj kontingent vojakov v Litve, ktorá je rovnako ako Slovensko vo východnom krídle NATO.

"Svet sa mení. Rusko vykonalo anšlus Krymu, bez "Mnichova" obsadzuje nielen Donbas a Luhansk, ale celú Ukrajinu. Všetci sa modlia, aby nepokračovali na Pobaltie, alebo Poľsko. Alebo ešte lepšie / aby si nepovedali, že najkvalitnejší "henleinovci" sú na Slovensku," uviedol slovenský veľvyslanec Rastislav Káčer na sociálnej sieti. 
"Nemecko k nám prichádza dať najavo, že sme spojenci a sú pripravení nás chrániť a brániť pred putlerovskou inváziou. Aj so špičkovým systémom Patriot. Jaro Naď vďaka za to! Teším sa že máme Naďa a Korčoka, dvoch kľúčových ministrov, ktorí sú vlastenci, demokrati a majú gule. Máme na viac, ako na podliakov a zradcov piatej kolóny botoxového diktátora," pokračoval a na záver dodal, že kto podporuje, relativizuje a obhajuje agresiu Ruska je súčasť vojenskej operácie namierenej aj proti nám.
"Je kolaborant a zradca Slovenska. Jednoduché," uzavrel veľvyslanec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie