Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Minister vnútra Roman Mikulec skončil v nemocnici na infúziách
Zdielať na

Minister vnútra Roman Mikulec skončil v nemocnici na infúziách

BRATISLAVA / Minister vnútra, ktorý v stredu ustál svoje odvolávanie, zrušil po zdravotných komplikáciách svoju účasť v diskusnej relácii Na hrane TV JOJ.

"Zdravie máme len jedno," zverejnil Roman Mikulec na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti. Minister čelil v posledných týždňoch tlaku zo strany tretieho sektora, ale aj opozície, ktorá obvinenia z nezvládnutia utečeneckej krízy pretavila do návrhu na jeho odvolanie z funkcie. Išlo už o štvrtý takýto pokus.

"Aj mňa ako ministra vnútra SR niekedy potrápia zdravotné ťažkosti, preto som dnes absolvoval vyšetrenie u lekára. Som v poriadku, potrebujem si však na pár hodín oddýchnuť. Infúzia a lieky mi určite pomôžu. Prajem vám všetkým pekný deň a dávajte na seba pozor," doplnil minister vnútra. 

Stredajšie odvolávanie  Roman Mikulec ustál a ďalšie odvolávanie, ktoré inicioval opozičný Smer-SD na čele s Robertom FIcom sa ukázalo ako neúspešné. Smer následne poslal tlačové vyhlásenie, kde v sedemnástich bodoch zhrnul, prečo by člen OĽaNO nemal zotrvať vo funkcii. 

​Za najatie eventovej agentúry, ktorú dohodil človek blízky OĽaNO a ktorá má následne zastrešovať manažovanie krízy, si však člen OĽaNO vyslúžil kritiku aj od odborníkov, ktorí sa zhodli, že minister vnútra by na svojej stoličke dávno nemal byť. Tlačovú správu zverejnila aj Nadácia Zastavme korupciu podľa ktorej minister nakúpil už za 12,5 milióna eur. NZK šéfa vnútra vyzvala na odchod.

Súvisiace články

Najčítanejšie