Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Erik Tomáš (Hlas-SD) o tvrdeniach Imreczeho: Klame, jeho obvinenia odmietam
Zdielať na

Erik Tomáš (Hlas-SD) o tvrdeniach Imreczeho: Klame, jeho obvinenia odmietam

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Expremiéra a lídra Smer-SD Roberta Fica chcú stíhať väzobne. V uznesení o vznesení obvinenia sa spomína súčasný poslanec Hlasu Erika Tomáš. V minulosti pôsobil ako hovorca Roberta Kaliňáka či ako šéf tlačového odboru na úrade vlády za čias Roberta Fica. Erik Tomáš tvrdí, že nepravosť tvrdení bývalého šéfa finančnej správy Františka Imreczeho sa dá overiť jednoduchým vyhľadávaním.

Téme obvinení bývalých politických špičiek štátu sa venovali hostia relácie Na hrane TV JOJ, predseda finančného výboru Marián Viskupič (SaS) a opozičný poslanec a podpredseda Hlasu-SD Erik Tomáš. Bývalý smerák otvorene poznamenal aj to, že orgánom činným v trestnom konaní neverí.  

Súčasné obvinenia Roberta Fica a obvinenia a zadržanie Roberta Kaliňáka označil Erik Tomáš za politické. Odvolával sa aj na údajnú uniknutú komunikáciu medzi ministrom vnútra Romanom Mikulcom (OĽaNO) a zosnulým exšéfom polície Milanom Lučanským. V údajnej komunikácii sa mal šéf vnútra dovolávať informácií, ktoré sa mali týkať vyšetrovania najvypätejších a najsledovanejších káuz. 

Podľa uznesení o vznesení obvinenia František Imrecze vo svojej výpovedi tvrdil, že Erik Tomáš mal v mene expremiéra Roberta Fica žiadať o informácie, ktoré sa týkali daní Igora Matoviča či exprezidentka Andreja Kisku, Erik Tomáš uviedol, že žiadne predvolanie mu neprišlo a nie je ani obvinený.

V súvislosti s jeho menom, ktoré sa v uznesení o vznesení obvinenia spomína niekoľkokrát povedal, že ide o klamstvo. "Pán Imrecze nehovorí pravdu," pokračoval Tomáš a argumentoval najmä tým, že kauza Matovičovho auta sa objavila v roku 2017 a nie v roku 2016.

Na poznámku moderátorky Na hrane Jany Krescanko Dibákovej, že sa tejto téme venovala redaktorka, ktorej bolo dokázané, že spolupracovala s Marianom Kočnerom Tomáš poznamenal, "že informácie získala z verejných zdrojov". Rovnako poprel žiadanie informácií o vypracovaní analýzy o daniach Kiskovej firmy KTAG a Matovičovej spoločnosti Regionpress. Tvrdenia bývalého šéfa Finančnej správy SR Františka Imreczeho označil za nepravdivé takpovediac celkovo. 

Viac vo videu: 

Po akcii Súmrak NAKA obvinila Roberta Fica zo založenia zločineckej skupiny, ale aj deliktov týkajúcich sa daňového tajomstva. Polícia zadržala aj bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ktorý je v súčasnosti advokátom. Rovnaký osud postihol aj prominentného advokáta Mareka Paru.

Polícia vo štvrtok zverejnila informáciu, že Roberta Fica chce stíhať väzobne. Podklady na zadržanie sú momentálne na generálnej prokuratúre a pokyn na zadržanie by musel odobriť generálny prokurátor. Následne by musel vydanie na väzobné stíhanie odobriť aj parlament NR SR. Situácia by sa mala rozlúsknuť dnes (22.4.2022)

Súvisiace články

Najčítanejšie