Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Do LGBTQIA+ komunity si kopla ďalšia tvár z OĽaNO. Podľa Kuriaka komunita dúhou uráža kresťanov
Zdielať na

Do LGBTQIA+ komunity si kopla ďalšia tvár z OĽaNO. Podľa Kuriaka komunita dúhou uráža kresťanov

BRATISLAVA / Kauza so zákazom dúhovej vlajky na verejných budovách má ďalší zvrat. Poslanec hnutia OĽaNO Milan Kuriak zrejme podporí nielen zákaz na verejných budovách, ale otvorene priznáva, že by zašiel ešte ďalej.

Poslanci György Gyimesi (OĽaNO) a nezaradený Tomáš Taraba predložili do parlamentu návrh novely zákona o štátnych symboloch. Navrhujú, aby sa na budovách a v budovách štátnych orgánov a inštitúcií vrátane sídla verejného ochranu práv, ktoré sa zo zákona označujú štátnymi symbolmi, zakázalo vyvesovať symboly hnutí, organizácií, komunít a ideológií propagujúcich akýkoľvek druh sexuálnej orientácie. Parlament by mal o tomto návrhu rokovať na nadchádzajúcej schôdzi, ktorá sa začína 14. júna.

Dúha na vlajke má kresťanov urážať

Poslanec hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Milan Kuriak by úplne zakázal používať dúhovú vlajku. Napísal to na sociálnej sieti s tým, že v parlamente podporí legislatívny návrh o zákaze vyvesovania dúhových vlajok na štátnych budovách. Podľa neho by bolo úctivé a slušné nielen voči kresťanom, aby bol symbol dúhy „v gender agende“ zmenený na iný.

Podľa Kuriaka komunita symbol dúhy zneužíva. "Komunita LGBTQIA+.. zneužila symbol dúhy na propagáciu a symboliku normálnosti a prekrúcanie skutočných hodnôt. Bol to zámer znevážiť, ponížiť, zosmiešniť biblický symbol?" opýtal sa poslanec Kuriak na sociálnej sieti.

Kresťania podľa neho chápu dúhu ako symbol zmluvy Boha s ľuďmi a zároveň tvrdí, že je neúctivé a netolerantné zneužívať takýto významný symbol aj na dúhových pochodoch, festivaloch, kde sa podľa poslanca dá vidieť veľa neprijateľných javov pre kresťanov.

Poslanec, ktorý sa do parlamentu dostal na kandidátke OĽaNO sa odvolal na knihu Zjavení apoštola Jána (Apokalypsa), kde sa dúha spomína ako oblúk okolo Božieho trónu. Okolo zákazu dúhovej vlajky sa podľa neho robí "toľko kriku"

Súvisiace články

Najčítanejšie