Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Igor Matovič o svojom odchode: Ja som svoju demisiu pred rokom prijal. Niekto iný niečo sľúbil a nedodržal
Zdielať na

Igor Matovič o svojom odchode: Ja som svoju demisiu pred rokom prijal. Niekto iný niečo sľúbil a nedodržal

BRATISLAVA / Situácia v koalícii ešte stále nemá riešenie. Igor Matovič si ešte prisadil po otázke, či by pre pokoj v koalícii odišiel z postu ministra financií. Na tlačovej konferencii zareagoval tvrdením, že on sa svojho postu vzdal už pre rokom, ale niekto iný tak neurobil.

Obavy okolo daňového bonusu označil minister financií za hystériu. "Nie je pravda a nebola pravda, to obrovské strašenie, že samosprávy budú mať nižšie príjmy," uviedol Matovič s tým, že daňové bonusy pre rodičov nebudú v rozpočte chýbať. 

Vláda sa so zdravotníkmi ešte stále nedohodla, ale Igor Matovič poznamenal, že situácia by sa mala zmeniť v priebehu niekoľkých týždňov. SaS minister financií a expremiér obvinil z toho, že koalícia je v kŕči, pričom dôvodom má byť to, že sa strana Richarda Sulíka odmieta zúčastňovať na koaličných radách. 

"Bez dohody na koaličnej rade sa nevieme pohnúť dopredu. musí skončiť toto sabotovanie koalície," pokračoval líder OĽaNO a dodal, že "niekto slovo nedodržal". Reagoval tým na otázku o svojom možnom odchode. 

Súvisiace články

Najčítanejšie