Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Argumenty poslanca Krúpu sú vágne, OĽaNO sa od roku 2012 nezmenilo ani o chlp, reaguje Lenč
Zdielať na

Argumenty poslanca Krúpu sú vágne, OĽaNO sa od roku 2012 nezmenilo ani o chlp, reaguje Lenč

BRATISLAVA / OĽaNO opustil ďalší poslanec. Juraj Krúpa, ktorý bol zároveň predsedom výboru pre obranu a bezpečnosť, oznámil svoj odchod na sociálnej sieti a odvtedy sa odmlčal. Podľa politológa Jozefa Lenča to so zvyškom liberálneho krídla dopadne tak, ako vždy.

Juraj Krúpa na sociálnej sieti uviedol, že OĽaNO v roku 2022 už nie tým hnutím ako v roku 2020. "Za niečo viac ako dva roky pri kormidle vládnej moci urobilo toľko hodnotových obratov, že sa v spätnom zrkadle spreneverilo tým zásadám, z ktorých vzišlo a prečo mu tak veľa ľudí dalo dôveru vo voľbách," napísal poslanec na sociálnej sieti. 

Spomenul aj ultrakonzervatívny boj s liberálnym peklom, či to, že v hnutí sa začalo dariť orbánovskému nacionalizmu. Neprijateľné preňho bolo aj to, že poslanci začali koketovať so spoluprácou s fašistami.

Vágne argumenty, reaguje Lenč

Politológ zdôraznil, že koalícia neprišla o ďalšieho poslanca, ale o jeden hlas prišla menšinová vláda. "Zatiaľ nie je jasné, či pôjde Juraj Krúpa do opozície, ani to, či nebude podporovať menšinovú vládu," zdôraznil Jozef Lenč. 

Vyjadrenie poslanca však odborníkovi nesedí, hoci jeho odchod sa dal očakávať  už na základe jeho predchádzajúcich vyjadrení, ale aj hlasovaní o Matovičovom prorodinnom balíčku. "Tie jeho argumenty sú vágne, pretože OĽaNO sa od roku 2020 do roku 2022 nijako nezmenilo a nezmenilo sa ani od roku 2012," vysvetľoval politológ s tým, že "dôvody, ktoré poslanec uviedol vo svojom manifeste odchodu, sú podobné, ako tie, ktoré používali jeho odchádzajúci predchodcovia". OĽaNO sa podľa Lenča zapíše do histórie Slovenska počtom odchodov a rozpadávaním poslaneckého klubu. 

S odchodom údajného liberálneho krídla to dopadne rovnako, ako s prelamovaním veta

Politológ doplnil aj to, že hoci bude väčšina očakávať odchod aj zvyšku liberálneho krídla, on by sa na to nespoliehal. "Možno sa odvážia, minimálne média sa ich na odchod budú pýtať určite, ale myslím si, že nateraz sa zachovajú rovnako, ako v prípade nehlasovanie za Matovičov balíček," uzavrel politológ Jozef Lenč pre Noviny PLUS TV JOJ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie