Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Minister Krajniak odkazuje SaS: Nenecháme sa vtiahnuť do vášho konfliktu s OĽaNO
Zdielať na

Minister Krajniak odkazuje SaS: Nenecháme sa vtiahnuť do vášho konfliktu s OĽaNO

BRATISLAVA / Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) skritizoval SaS za tlačovú konferenciu o úprave dôchodkov. Krajniak dal jasne najavo, že tento krok vníma ako provokáciu zo strany SaS, ktorá začiatkom leta odišla z koalície. Zároveň zdôraznil, že ústavný zákon venujúci sa dôchodkom , už bol dávno doručený na vládu.

Minister Krajniak uviedol, že o tom, kedy bude jeho ústavný zákon zaradený na rokovanie vlády rozhoduje predseda vlády Eduard Heger. "O druhom pilieri rokujeme už dva roky," pokračoval ďalej a zdôraznil, že diskusia prebieha s odborníkmi zo všetkých relevantných inštitúcií, ale aj s odborníkmi z SaS. "Nerozumiem, prečo sa k dôchodkom vyjadruje minister hospodárstva," poznamenal s tým, že SaS hádže udičku, ktorou sa snaží hnutie Sme rodina vtiahnuť do konfliktu. 

Minister zároveň zdôraznil, že na úpravách prvého, ale aj druhého piliera sa aktívne pracuje a je nevyhnutné, aby bola zhoda aj v koalícii. "Treba dospieť k rozumnej dohode, ako ten dôchodkový systém zmeniť," pokračoval minister s tým, že veľa strán má veľa reformných reči, ale jeho ministerstvo je jediné, ktoré reálne niečo robí. Uviedol zároveň aj to, že vďaka krokom jeho rezortu si dôchodcovia značne prilepšili. 

Krajniak uviedol, že kolegovia z SaS sa pomýlili, keď uviedli, že chcú zvýšiť výdavky dôchodkového systému o viac ako miliardu. "Nech povedia, kde na to chcú vziať peniaze," uviedol Milan Krajniak s dôrazom, že treba vyriešiť automatický vstup do druhého piliera. "Keď hovoria, že nesmieme mať nové nekryté výdavky, tak nech povedia, či chcú zobrať učiteľom, alebo zdravotníkom," pokračoval Krajniak. 

Súvisiace články

Najčítanejšie