Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ministerka Kolíková: Matovič šikanuje všetkých členov vlády. Matovič tvrdí, že ministerka klame
Zdielať na

Ministerka Kolíková: Matovič šikanuje všetkých členov vlády. Matovič tvrdí, že ministerka klame

BRATISLAVA / Ministerka spravodlivosti o mesiac nebude mať financie ani na stravu odsúdených. Zároveň jej reforma súdnictva prešla bez doložky vplyvov s tým, že si má pýtať peniaze priebežne tak, ako ich bude potrebovať. Pýta si ich od apríla.

Minister financií podniká, podľa ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej šikanózne kroky. Ministerka sa tak vyjadrila v rozhovore pre Denník N. Kolíková v rozhovore povedala, že pred ultimátom SaS zvažovala demisiu a to preto, že jej minister financií blokuje prostriedky nielen na Súdnu reformu, ale aj na chod väzníc. 

"Od prvého januára sa majú rozbehnúť správne súdy. Robím všetky kroky na to, aby išli. Doteraz nemám prísľub, že budem mať peniaze na to, aby som zaplatila správne súdy a ich nájom. Nemám žiadne peniaze, ktorými by som vykryla riadny chod na súdoch, vo väzniciach. Nemám peniaze, aby som o mesiac zaplatila potraviny odsúdeným. Tomuto naozaj čelím," povedala Kolíková v podcaste Denníka N.

Igor Matovič tvrdí, že ministerka klame

Minister financií Igor Matovič označil vyjadrenia ministerky Márie Kolíkovej za výmysly. "Ako môže takto niekto bohorovne klamať," uviedol Matovič pričom tvrdil, že všetko, čo dostane od nižších inštitúcií, podpisuje.

"Nič nie je na základe môjho rozhodnutia a Mária Kolíková, ako žena, ktorá slúžila už vo Ficovej a Pellegriniho vláde, aj v mojej vláde, aj v Edovej vláde veľmi dobre vie, ako tento proces funguje. Vôbec neviem, prečo takto klame," uzavrel Matovič pre Noviny PLUS TV JOJ. 

Podobnú tému však v 24podcaste otvoril aj minister financií Richard Sulík, keď povedal, že Igor Matovič z pozície ministra financií blokuje prostriedky z envirofondu, ktorý je určený práve pre firmy. Dôvod blokády bol neznámy aj ministrovi. Viac sa dozviete vo videu:

Vyhral voľby môže všetko?

Podľa politológa Jozefa Lenča sa  Igorovo predsedníctvo a jeho zamestnanci "vraj stretli a vyjadrili, že nikdy nedovolia, aby ich šéf a majiteľ odišiel z postu ministra financií". "Oprášiac výrok Pavla Pašku expredsedu NR za Smer-SD, že ak vyhráš voľby môžeš všetko. OĽaNO skonštatovalo: Igor Matovič vyhral voľby. Dostal mandát na zostavenie koalície pre toto volebné obdobie. Je predsedom strany s najvyšším počtom poslancov v parlamente. Hnutie OĽaNO chce naplniť sľuby, ktoré ľuďom dalo v riadnych voľbách," uviedol politológ s tým, že žiadna kaša sa neje taká horúca, ako sa navarí. 

"Ani postoje zamestnancov Igora Matoviča nie sú nemenné, ak v sebe Igor opäť pocíti nutkanie štylizovať sa do pozície martýra, ktorý svojou obeťou, a s veľkou dávkou pomsty, zmýva naše hriechy. A hoc sa dnes ráno zdá, že nič iné ako menšinová vláda, preferujú ju najmä nohsledi Gyimesi a Naď, nemôže byť, do vypršania ultimáta ostáva stále ešte 19 dní. A ten, kto dokáže prísť s perfídnym pomenovaním stretnutia "koalície", ktoré má udržať Igora Matoviča v kresle ministra financií - Zodpovedne pre Slovensko - dokáže vymyslieť ešte nejeden podraz," uzavrel odborník. 

Súvisiace články

Najčítanejšie