Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Štátny tajomník Dostál, dostál svojej povesti: 10 bodov je podľa neho málo a SaS by sa mala spojiť s mimozemšťanmi
Zdielať na

Štátny tajomník Dostál, dostál svojej povesti: 10 bodov je podľa neho málo a SaS by sa mala spojiť s mimozemšťanmi

BRATISLAVA / Hoci nie je členom strany SaS, do parlamentu sa opakovane dostal na kandidátke strany Richarda Sulíka. Ondrej Dostál opustil parlament len pred nedávnom a zamieril na ministerstvo spravodlivosti ako štátny tajomník Márie Kolíkovej (SaS). Bývalý poslanec je nadovšetko známy práve svojim sarkazmom a ten si neodpustil ani v aktuálnej situácii.

"A nie je 10 málo? Ešte im tam nejaké veci chýbajú," začal svoju reakciu na ultimátum zo strany OĽaNO (zatiaľ) bývalý poslanec za SaS Ondrej Dostál. Štátny tajomník zašiel v úvahách ďalej a čo sa týka nárokov na SaS, tak doslova popustil uzdu fantázii. 

Vyriešenie energetickej krízy, ale aj nadviazanie kontaktu s inou civilizáciou

Ako jedenásty bod Dostál navrhol to, že by "sa SaS postarala o to, aby energetická kríza skončila a ceny energií sa vrátili na úroveň spred dvoch rokov". To však nebolo ani zďaleka všetko. 

Dvanásty bod z dielne Ondreja Dostála je ešte ambicióznejší. "SaS sa postará, aby na Slovensku do konca roku 2022 stálo aspoň 5 nových elektrárni postavených na princípe nukleárnej fúzie," napísal Dostál ďalej na svojom profile na sociálnej sieti.

"SaS do júla 2023 skontaktuje aspoň jednu mimozemskú civilizáciu a zabezpečí od nej dovoz ropy a plynu," uzavrel Ondrej Dostál, ktorý požiadavky ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) považuje za sondu do expremiérovho sveta. 

"Toto je roztomilé," uviedol Dostál na margo bodu 5 z ultimáta s názvom Finančná disciplína. "Poslanci ani ministri za SaS nebudú predkladať návrhy s dopadom na verejné financie bez toho, aby nenavrhli zdroje, ktoré zabezpečia ich finančné krytie. Všetky návrhy s vplyvom na verejné financie, neodsúhlasené koaličnou radou a predložené na rokovanie septembrovej schôdze NR SR, poslanci SaS stiahnu z rokovania NR SR," odcitoval piaty bod zo zoznamu OĽaNO. 

"Čiže, poslanci a ministri za OĽaNO, Sme rodina a Za ľudí môžu prekladať návrhy aj bez finančného krytia, len poslanci a ministri za SaS nie. Nad týmto fakt niekto musel sedieť aspoň dva mesiace. Toto sa nedá zbúchať len tak niekde na dovolenke z večera do rána," poznamenal štátny tajomník pobavene. 

Súvisiace články

Najčítanejšie