Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Majerský o súčasnej politickej situácii: Nikto nie je zvedavý na túto absurdnú reality šou
Zdielať na

Majerský o súčasnej politickej situácii: Nikto nie je zvedavý na túto absurdnú reality šou

BRATISLAVA / Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) skritizovalo hádky vládnych strán o pokrečovanie koalície. V prípade menšinovej vlády sa priklonia k scenáru predčasných volieb.

Líder KDH Milan Majerský na úvod zdôraznil, že 30. výročie vzniku Ústavy SR by malo byť oslavou, že nikto nestojí nad zákonom a politici pomocou legislatívy pomáhajú ľuďom. Realita je však podľa neho iná. "Sme svedkami toho, že vládni politici sa už mesiace škriepia a zanedbávajú pri tom to hlavné - vládnutie," povedal Majerský.

Dodal, že súčasnú situáciu využíva napríklad šéf Smeru Robert Fico a pripravuje sa na opätovmé vládnutie. "A kde si v tomto všetkom ľudia?," pýtal sa. Majerský zdôraznil, že celá Európa sa pripravuje na zimu a s ňou spojenú energetickú krízu. "A naši občania sú v šachu a v beznádeji," pokračoval.

Majerský tiež vládnych politikov skritizoval, že namiesto prípravy na zimu sa hádajú o budúcej vláde. Slovensko podľa neho potrebuje dobré a zodpovedné riešenia. "Vláda sa musí prestať zaoberať samou sebou. Nikto nie je zvedavý na absurdnú reality šou," pokračoval. Dodal, že KDH nevidí riešenie v menšinovej vláde, ktorá v neďalekej budúcnosti na Slovensku hrozí. V prípade odchodu SaS z vlády, bude KDH presadzovať scenár predčasných volieb. "Slovensko potrebuje dobré a zodpovedné vládnutie," dodal.

Líder KDH vidí časť riešenia vo vytvorení a schválení zákona o energetickej chudobe. "Nie je to riešenie len pre zlé ale aj pre dobré časy," vysvetlil s tým, že ak by bol podobný zákon v súčasnosti vytvorený, problémy občanov by sa mohli aspoň čiastočne vyriešiť. KDH tiež žiada o vytvorenie krízového plánu.

Pozrite si celú tlačovú konferenciu:

Súvisiace články

Najčítanejšie