Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Marcinková o ultimáte SaS: Chcem pracovať na dôležitých veciach, no po boku Matoviča sa to nedá
Zdielať na

Marcinková o ultimáte SaS: Chcem pracovať na dôležitých veciach, no po boku Matoviča sa to nedá

BRATISLAVA / Traja ministri za SaS avizovali, že v pondelok (5.9.) podajú demisie a tým dovŕšia svoj dchod z vlády Eduarda Hegra (OĽaNO). Svoju skúsenosť s ministrom financií a šéfom hnutia OĽaNO Igorom Matovičom najnovšie zverejnila aj poslankyňa Vladimíra Marcinková z klubu SaS.

"Chcela by som pracovať ďalej na veciach, ktoré považujem za dôležité, ale rovnako ako moji kolegovia viem, že s Igorom Matovičom ako ministrom financií to nejde," napísala Marcinková na sociálnej sieti.

"Keď som priniesla do Národnej rady SR zákon o tom, aby malo každé dieťa právo mať pri sebe v nemocnici rodiča, Igor Matovič mi odkázal, že nestačí, že mi na to dal súhlas Lengvarský, lebo mi nedal súhlas on. Dal si záležať na tom, aby za to OĽaNO nehlasovalo (s výnimkou poslankyne Šofranko a poslanca Kyselicu, ktorí zahlasovali za, za čo som im dodnes vďačná, lebo viem, aké peklo im to spôsobilo v klube)," napísala na sociálnej sieti s tým, že Matovič sa vie zapáliť pre dobré veci, no zároveň ich vie rovnako aj sabotovať, pretože chce niekomu niečo v politike vrátiť.

Podobné problémy podľa svojich slov poslankyňa zažívala aj pri presadzovaní zákona o sprievode rodičky pri pôrode. Aj napriek všeobecnej zhode podľa nej dostal zákon od Matoviča veto. "Našťastie, niektorí jeho kolegovia z OĽaNO mali viac citlivosti a hľadali spôsob, ako mi pomôcť jeho veto zvrátiť. Cestu našiel pán Vetrák, viedol rokovania s poslancami OĽaNO, a zákon sa aj vďaka nemu mohol posunúť ďalej. Som naozaj presvedčená, že v OĽaNO sú mnohí schopní a šikovní ľudia, ktorí sú prínosom pre Slovensko," vysvetlila Marcinková.

Rýchlu stopku podľa svojich slov dostala aj pri zákone o menštruačnej chudobe. "Na všetky naše návrhy bolo treba Igora Matoviča. Aspoň dostať šancu mu nápad predniesť. Keď som ho zastavila na chodbe parlamentu, či sa dá o takých veciach hovoriť, povedal, že dá, ale peniaze nie sú. Tak som naše analýzy strčila do šuflíka. Povedal to slušne. Rešpektovala som to. To, že nie sú peniaze viem pochopiť. Len potom prišla očkovacia lotéria, odmena seniorom za očkovanie, a nedávno absurdné krúžkovné za stovky miliónov eur, ktoré nikto nechce," napísala Marcinková. 

Politička vysvetlila, že práve to je jeden z dôvodov, prečo súhlasí s ultimátom SaS. "Igor Matovič hovorí o návrate mafie, splieta konšpiračné teórie o sprisahaní, vidí sa ako spasiteľ vesmíru, pritom by stačilo pustiť stoličku na ministerstve financií a ideme ďalej ako doteraz a všetky jeho apokalyptické scenáre, by vyfučali," zakončila s tým, že Matovič si napokon vybral seba.

Súvisiace články

Najčítanejšie