Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Politológ Lenč k ministrovi financií: Igor Matovič je konzistentný konšpirátor
Zdielať na

Politológ Lenč k ministrovi financií: Igor Matovič je konzistentný konšpirátor

BRATISLAVA / Politológ Jozef Lenč zhodnotil, že Igor Matovič nielen, že škodí systému, ale zároveň legitimizuje krajnú pravicu.

Konzistentný konšpirátor, vyjadril sa Lenč 

Politológ Jozef Lenč uviedol, že "vlády Igora Matoviča a hovorcu Hegera si za jeden z cieľov dali boj s dezinformáciami". Odborník zdôraznil, že ministerstvá obrany či zahraničných vecí posilnili kapacity tímov, ktorých cieľom je minimalizácia negatívnych dopadov konšpirácií na spoločnosť. Zabudli však na dôležitú vec. 

"Pri tom všetkom však zabudli na element, ktorý konzistentne - už dvanásť rokov - kontaminuje verejný priestor množstvom až prízemných konšpirácií. Igor Matovič vstúpil do politiky s tým, že tvrdil, že mu niekto ponúkol 20 miliónov eur za to, že povalí vládu Ivety Radičovej," pripomenul politológ a zdôraznil, že keď to mal dokázať, povedal, že to bol vtip. "A potom vládu povalil," doplnil. 

Matovič je podľa Lenča škodnou systému

"Včera, po kolapse poslanca Kerekrétiho požiadalo OĽaNO, aby plénum NR SR posunulo hlasovanie o odvolávaní Igora Matoviča na utorok na 11tu hodinu. To však Matovičovi nebránilo, aby už večer rozšíril konšpiráciu, že za odložením hlasovania je Sulík, ktorý chce "nakúpiť hlasy"," uviedol politológ s tým, že to isté tvrdil v relácii Na hrane TV JOJ. 

Matovič v relácii uviedol, že odsunom hlasovania na utorok sa otvoril veľký priestor pre korupciu. "Tri štyri dni môže mafia zabrať a Sulik si môže kúpiť dvoch troch poslancov," povedal minister financií v Na hrane TV JOJ. 

"Čím de facto priznal - ak by v skutočnosti nešlo o projekciu - že opozícia nemá dosť hlasov na jeho odvolanie, ako údajne menšinová vláda. Igor Matovič je škodná systému. Kontaminoval ho konšpiráciami, dezinformátormi a legitimizáciou krajnej pravice," uzavrel politológ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie