Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Robert Fico zverejnil ďalšie nahrávky, ktoré majú spochybňovať výpovede kajúcnikov
Zdielať na

Robert Fico zverejnil ďalšie nahrávky, ktoré majú spochybňovať výpovede kajúcnikov

BRATISLAVA / Závažné podozrenia z vydierania trestne stíhaného bývalého policajného funkcionára Mariána Kučerku dvomi prokurátormi preverujú vyšetrovacie orgány. Ide o prokurátorov Michala Šúreka a Ondreja Repu, ktorí dozorovali stíhania štátnej korupcie. Na verejnosti kolujú nahrávky, ktoré údajne zachytávajú nátlakové konania. Opozícia, ktorej nominanti sú v kauzách obvinení, zverejnila ich ďalšie časti. Je v nich aj hlas bývalého policajného funkcionára a kľúčového svedka prokuratúry Bernarda Slobodníka.

"My len chceme preukázať, čo sa deje a ako ďaleko sa všetko dostalo," uviedol Robert Fico. Časť nahrávky sa týka prípadu o ktorom Robert Fico verejne informoval takmer pred dvomi rokmi. Fico vtedy zverejnil podnet policajtovej manželky, ktorá na konanie dvoch prokurátorov podala podnet nadriadenému. Tá už vtedy uviedla písomne, ako na jej manžela tlačili, aby začal svedčiť a radšej hneď spolupracovať. "Sú mojimi bývalými kolegami a vedia, že s manželom máme dve deti. Razia by vplývala aj na ich psychiku veľmi ťažko," uviedla v sťažnosti Katarína Kučerková. 

Fico podozrenia na konanie dvoch prokurátorov doplnil zvukovou nahrávkou, ktorá má dokumentovať ďalšie pokyny, ktorým sa musel podriadiť.

Lajo je už verejnosti známy kajúcnik a stíhaný bývalý šéf daňových kriminalistov. "V tejto veci sa nebudem vyjadrovať," povedal prokurátor Ondrej Repa. "Máme aj udavačov - takzvané trúby. Zdá sa, že týmto udavačom a kajúcnikom je aj Bernard Slobodník," uviedol Fico.

Fico pustil nahrávku, ktorá má dokazovať ako sa vyšetrovateľov údajne Slobodník sám pýtal, čo chcú, aby im povedal, nech mu poradia. A že vie, že mu aj tak nič vážne nehrozí. "Akú úlohu v tomto všetkom zohrával terajší špeciálny prokurátor Daniel Lipšic," povedal Fico. 

O nahrávkach, ktoré verejnosti púšťajú počas svojich tlačoviek tvrdia, že sú získané legálne a nie je to všetko. "My sa nestíhame diviť, čo všetko sa vyplavuje," uviedol trestne stíhaný bývalý policajný prezident Tibor Gašpar. 

Daniel Lipšic, ktorý kajúcnika Slobodníka zastupoval, keď NAKA rozbehla akciu Očistec a teraz vedie špeciálnu prokuratúru prokuratúru na podozrenia z obsahu nahrávky tiež reagoval: "Postup bol úplne správny a som ochotný zverejniť aj komunikáciu s pánom Slobodníkom." 

Súvisiace články

Najčítanejšie