Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Heger vyzýva verejnosť aj politikov: Vážte všetky slová, pretože majú silnú moc
Zdielať na

Heger vyzýva verejnosť aj politikov: Vážte všetky slová, pretože majú silnú moc

BRATISLAVA / Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) sa vyjadril k stredajšej (12.10.) streľbe na Zámockej ulici v Bratislave.

"Včera na Slovensku boli zavradené dve nevinné osoby," začal premiér. Dodal, že dôvodom bola ich príslušnosť k LGBTI komunite. "Toto je pre Slovensko neprijateľné," pokračoval a hrubo odsúdil tento útok.

"Právny štát hovorí o tom, že každý človek má svoje práva," dodal s tý, že základné práva a slobody sa zaručujú všetký a nie sú odnímateľné ani na základe farby, pleti, vieroviznania  "Uvedomme si prosím, boli zavraždení dvaja mladí ľudia len preto, lebo partili v LGBTI komunite," pokračoval s ým, že nie je možné, aby akákoľvek krajina opovrhovala k svojim občanom.

"Chcem aj z tohto miesta urobiť výzvu na zastavenie hnevu a nenávisti. Tá výzva smeruje ku každému počnúc politikmi," povedal s tým, že výzva smeruje aj k ľuďom, ktorí sú a sociálnych sieťach a šíria nenávistné komentáre. "Chcem vyzvať v prvom rade politikov, aby zvážili každé slovo, lebo slová majú veľkú moc," povedal s tým, že môžu viesť aj k nenávistným činom.

"Tento človek zrejme bol pod vplyvom rôznch dezinformácií," povedal Heger s tým, že to zašlo tak ďaleko, že bol schopný vraždiť. "Budem vážiť každé svoje slovo," dodal a vyzval politikov, aby robili to isté. "Mrzí ma, že tu je tlak na rýchle riešenia. Život ma naučil, že rýchle riešenia sú prvoplánové a nie sú vždy najsprávnejšie," reagoval na otázku, aké konkrétne kroky plánuje vláda v súvislosti so streľbou v Bratislave. Predseda vlády zároveň potvrdil, že strelec sa fotil aj pred jeho bydliskom v Bratislave.

"Už pred rokom som vyzýval na kultúru úcty a budem v tom pokračovať," povedal Heger. Na otázku či od politikov, ktorí sa negatívne vyjadrujú na margo LGBTI komunity, očakáva ospravedlnenie, reagoval, že ho nebude vyžadovať, no privíta ho. 

Súvisiace články

Najčítanejšie