Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Po útoku na LGBTI+ pár v bratislavskej pivárni reaguje vedenie podniku: Podávame trestné oznámenie
Zdielať na

Po útoku na LGBTI+ pár v bratislavskej pivárni reaguje vedenie podniku: Podávame trestné oznámenie

BRATISLAVA / Po medializácii prípadu Tomáša, ktorý po letmom bozku s partnerom čelil urážkam i fyzickému útoku, stanovisko zverejnil podnik, v ktorom sa incident odohral.

Vedenie podniku na úvod zdôraznilo, že ich piváreň sa pokúša byť za všetkých okolností neutrálna. "Nesúdime, neselektujeme ani nehodnotíme vierovyznanie, rasu, sexuálnu orientáciu, národnosť, vzhľad našich hostí, kolegov či niekoho iného. Od toho tu nie sme. Sme prevádzkovatelia sietí reštaurácii," napísali na sociálnej sieti.

Ako dodali, rovnako postupovali aj v deň incidentu. "V reštaurácii bolo mnoho ďalších hostí, kvôli čomu sme sa snažili vzniknutý konflikt presunúť von z reštaurácie. Polícia bola privolaná aj z dôvodu odmietnutia úhrady účtu za konzumáciu v našej reštaurácii," pokračovali. To, že polícia bola zavolaná kvôli nezaplatenému účtu, vo svojom statuse spomenul aj Tomáš. Podnik dodal, že s ním hneď nasledujúci deň komunikoval a je pripravený pomôcť aj polícii.

Podávajú trestné oznámenie

"Subjektívny popis situácie, ktorý sa objavil na sociálnych sieťach jedného z hostí, ktorý bol účastníkom konfliktu je prudko emočne zafarbený a dopúšťa sa v ňom slovného hodnotenia vzhľadu iných našich hostí. V tomto prípade ide o jednostranný pohľad," vysvetľuje vedenie podniku na sociálnej sieti.

​Vedenie podniku dodáva, že incident strhol veľkú vlnu nevôle a dostali aj viacero vyhrážok v písomnej forme. "Podávame trestné oznámenie za vyhrážanie a súvisiace poškodenie dobrého mena spoločnosti," dodali.

Po letmom bozku padali urážky 

Celý incident detailne opísal Tomáš na sociálne sieti. Napätie malo vyvolať, keď si dal s priateľom v pivárni letmý bozk. Na to al zareagovať jeden z hostí, ktorý po nich mal najprv hádzať podpivníky a pokrikovať po nich. "Keď došlo k rozlievaniu pohárov na ich stole, konečne to začalo byť zaujímavé aj pre manažéra prevádzky a pristavil sa. So zaujímavou otázkou, aj napriek tomu, že celá reštika mala riadnu šou sa ho spýtal, čo sa deje. „Buzeranti sa tu bozkávali,“ bola jeho odpoveď," opísal Tomáš. Ma to manažér prevádzky podľa neho pár vyzval na odchod.

Tomáš s priateľom zaplatiť odmietli, na čo mal manažér reagovať, že zavolá políciu. Tomáš s tým súhlasil. "Keď som sa snažil zavolať políciu ja s tým, že zaplatím potom, keď príde polícia, už letela facka," opísal fyzický útok agresívneho zákazníka.

Ani po príchode polície sa situácia nevyriešila. O medializovaný prípad sa zaujíma aj šéf polície Štefan Hamran. "Prezident PZ vo vzťahu ku Krajskému riaditeľstvu Policajného zboru v Bratislave vykonal také kroky, aby došlo k náležitému objasneniu postupu hliadky, ktorá bola privolaná na miesto incidentu," uviedla polícia v stanovisku.

Súvisiace články