Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Žehre budú volebné miestnosti otvorené zrejme o dve hodiny dlhšie
Zdielať na

V Žehre budú volebné miestnosti otvorené zrejme o dve hodiny dlhšie

BRATISLAVA / O 20-tej hodine sa väčšina volebných miestností uzatvorila, neplatí to však pre všetky. Napríklad v obci Žehra v Spišskonovoveskom okrese budú volebné miestnosti otvorené dlhšie. Dôvodom je vysoký záujem miestnych voličov.

voPre TASR to potvrdila zapisovateľka miestnej volebnej komisie Tatiana Brandoburová s tým, že aj teraz ešte stoja voliči v rade v jednom z volebných okrskov.

"Zatiaľ nevieme povedať definitívne, dokedy bude volebná miestnosť otvorená, zrejme ale asi až do 22.00 h. My jednoducho musíme dať možnosť voliť všetkým, ktorí o to prejavia záujem," skonštatovala Brandoburová. Problém s kapacitou v jednom z dvoch miestnych volebných okrskov bol už počas dňa. Aj z tohto dôvodu tam pridali ďalšiu plentu, aby proces urýchlili.

Z tohto dôvodu sa predlžuje volebné moratórium v celom Košickom kraji.

Účasť v Nitre zrejme nesplní očakávania

Spojené voľby v Nitre mali pokojný priebeh, vážnejšie problémy jednotlivé volebné komisie nehlásili. Potvrdil to hovorca mesta Tomáš Holúbek. Napriek očakávaniam však volebná účasť nebude rekordná, domnieva sa na základe informácií z jednotlivých volebných okrskov Holúbek. "V podvečerných hodinách dosahovala účasť okolo 30 až 35 percent, určite sme mali vyššie očakávabrat

nia," povedal.

V meste pod Zoborom bolo zriadených 71 okrskov. V zoznamoch bolo zapísaných celkovo 66.693 oprávnených voličov vrátane 4136 prvovoličov. Špeciálna komisia navštívila deväť ľudí v domácej izolácii s ochorením COVID-19, ktorí si vyžiadali prenosnú urnu.

Niektoré volebné miestnosti v Bratislavskom kraji zatvoria neskôr

V Bratislavskom kraji uzavreli väčšinu volebných miestností, niektoré sa budú zatvárať postupne. Dôvodom je záujem voličov o sobotné samosprávne voľby, ktorí niekde čakali v radoch aj krátko pred plánovaným oficiálnym uzatvorením o 20.00 h. TASR to potvrdili jednotlivé okresné volebné komisie.

"Bol veľký nápor pred volebnými miestnosťami, keďže sú to spojené voľby a trvá to dlhšie. V niektorých sa preto ešte volí," uviedli pre TASR z okresnej volebnej komisie v Senci. V obci Tomášov sa tiež volí dlhšie, a to pre ranné technické problémy. Priebeh volieb bol však pokojný, bez incidentov.

Článok budeme aktualizovať

Súvisiace články

Najčítanejšie