Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Heger reaguje na Orbánov kontroverzný šál s dávkou humoru: Všimol som si, že ho má starý, tak som mu daroval nový
Zdielať na

Heger reaguje na Orbánov kontroverzný šál s dávkou humoru: Všimol som si, že ho má starý, tak som mu daroval nový

BRATISLAVA / Maďarský premiér Viktor Orbán najnovšie pobúril verejnosť tým, že si na futbalový zápas obliekol šál s podobou Veľkého Maďarska. Po kritike ministra zahraničných vecí Rastislava Káčera no aj obhajobe poslanca za OĽaNO Györgyho Gyimesiho, sa k incidentu vyjadril predseda vlády Eduard Heger.

Na kontroverznej fotografii je vyobrazený Orbán v spoločnosti hráča maďarského futbalového tímu. Okolo krku má šál v národných farbách Maďarska. No obrysy krajiny, ktoré sú na šále vyobrazené, nezodpovedajú súčasnému členeniu krajiny, ale hraniciam Veľkého Maďarska, pričom siahajú napríklad až k hraniciam súčasného Poľska.

Kým doposiaľ sa vyjadrili viacerí politici, medzi nimi napríklad aj minister zahraničných vecí samotný predseda vlády mlčal. To sa zmenilo až vo štvrtok (24.11.) počas stretnutia vedenia krajín V4. Na ňom sa súčastnil Heger i jeho maďarský kolega.

"Všimol som si, že Viktor Orbán má starý šál, preto som mu dnes daroval nový," okomentoval Heger na sociálnej sieti spoločnú fotografiu s Orbánom.

Fotografiu začiatkom týždň ostro skritizoval Káčer na sociálnej sieti. "S čím mám problém a nehanbím sa ho pomenovať, je spôsob správania vlády nášho suseda. Pritom sme veľmi zdržanliví, keď kritizujú iní Budapešť za mnohé veci, ktoré bolia aj nás a dvíhajú nám krvný tlak… a sme veľmi toleratní k divotvorným aktivitám, ktoré nemajú obdobu v krajinách EÚ," napísal.

Súvisiace články

Najčítanejšie