Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
OĽaNO reaguje na zotrvanie Mikulca vo funkcii: OČTK budú mať aj naďalej voľnú ruku, tvrdí Heger
Zdielať na

OĽaNO reaguje na zotrvanie Mikulca vo funkcii: OČTK budú mať aj naďalej voľnú ruku, tvrdí Heger

BRATISLAVA / Členovia koaličného hnutia OĽaNO sa vyjadrili k zotrvaniu ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) na svojom poste.

"Minister vnútra je garantom toho, že OČTK majú voľné ruky," začal predseda vlády s tým, že to je podľa neho skutočný dôvod, prečo minister vnútra čelil odvolávaniu. Dodal, že európski lídri oceňujú, ako sme zvládli príliv utečencov z Ukrajiny i migračnú krízu. Práve problém s migrantmi bol dôvodom ôsmeho ovolávania Mikulca.

Minister po zotrvaní vo funkcii poďakoval poslancom i kolegom z vlády. "Je to pre mňa záväzok, ešte väčší ako doposiaľ, aby sme pokračovali vo veciach, ktoré sme začali," reagoval. Ôsme odvolánie zo strany opozície berie ako politický "folklór".

​Za odvolanie Mikulca hlasovali aj niektorí členovia opozičnej SaS. "Môžem povedať, že sa vyfarbili mnohí z SaS, ktorí moje odvolanie podporili," reagoval Mikulec. Šéf klubu OĽaNO Michal Šipoš povedal, že mu je ľúto, že sa k opozícii pridal aj líder SaS Richard Sulík. "Treba povedať, že nie všetci poslanci sa k nemu pridali a držia si svoju tvár," dodal.

Líder OĽaNO Igor Matovič reagoval, že jeho odvolávanie je kvalitou záruky vedenia rezortu. "Hlavne som rád tomu, že naďalej bude pokračovať doba, keď OČTK budú mať slobodu konať," dodal minister financií. 

"Už teraz je zrejmé, o čom bude toto volebné odbobie," reagoval na odvolávanie minister životného prostredia Ján Budaj. 

Súvisiace články

Najčítanejšie