Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na hrane s Kollárom a Pellegrinim: Svoje výlevy nech si Heger nechá do kazateľských spolkov z ktorých pochádza
Zdielať na

Na hrane s Kollárom a Pellegrinim: Svoje výlevy nech si Heger nechá do kazateľských spolkov z ktorých pochádza

BRATISLAVA / Vláda Eduarda Hegera bojuje o záchranu, opozícia jej chce vysloviť nedôveru a počuť termín predčasných volieb. Koľko poslancov stojí za súčasnou vládou? V tesnom závese príde aj skúška štátnym rozpočtom. Nie len o tom v štúdiu Na hrane diskutovali Boris Kollár a Peter Pellegrini.

"Keď korunu postavíte Na hranu, tak neviete na ktorú stranu to padne," poznamenal Boris Kollár na margo toho, či padne vláda Eduarda Hegera, alebo nie. "Tie počty sú momentálne veľmi tesné a je to cítiť aj ne debate, ktorá je veľmi nervózna," reagoval Peter Pellegrini. Predseda NR SR dodal, že z toho netreba robiť tragédiu a najhoršia je podľa neho smrť z oplašenia. 

Boris Kollár sa všetkým ospravedlnil za svoj výbuch v rokovacej sále a priznal, že mu trocha uleteli emócie. "Ako sa robia matky?" poznamenal Boris Kollár na konto výčitky zo strany Jany Bittó Cigánikovej. Pokračoval s tým, že so SaS museli bojovať o každé sociálne opatrenie. Na margo reforiem, ktoré "sabotovala" Sme rodina Kollár argumentoval tým, že za svojimi postojmi si stojí a komunikovali ho partnerom dopredu. 

"Vládna koalícia nebude do utoroka vedieť, ako presne to dopadne," povedal líder Hlasu-SD, že predtým spolu bili bandu a teraz v pléne strieka krv. "V tom parlamente toho do utorka zaznie hrozne veľa, ale rozhodujúce je hlasovanie," zdôraznil Pellegrini.

Na margo výčitiek zo strany Roberta Fica Pellegrini dodal len jedno: "Potvrdil, že budú hlasovať za. Ten človek, ako keby sa zasekol v histórii a myslí si, že stále hlavným hráčom tohto štátu," uviedol posmešne na konto svojho bývalého straníckeho šéfa. Doplnil aj to, že Fico nadáva všetkým, ale pritom by chcel vyhrať voľby. "Správa sa ako starší ješitný pán, ktorý sa hádže o zem, keď nie je po jeho," uzavrel šéf Hlasu-SD a zároveň vylúčil, že by jeho strana podporila úradnícku vládu. 

Čo bude po páde vlády?

Boris Kollár špecifikoval, že ak padne vláda, tak okamžite preruší schôdzu, zvolá grémium a čo najrýchlejšie sa vyberú za prezidentkou. Líder hnutia Sme rodina nepripúšťa ani rekonštrukciu vlády. "Richard Sulík nechce predčasé voľby," dodal ďalej s tým, že vládu v demisii, ale jeho hnutie odmieta. Bude tak presadzovať predčasné voľby, Rovnako však bude trvať aj na skrátení funkčného obdobia. 

"Veto rešpektujem, ale ten zákon sa bude prejdnávať až po odvolávaní vlády," poznamenal šéf parlamentu na margo zmeny ústavy z dielne jeho poslancov. Uviedol, že iné riešenie je pre každého neprijateľné.

"Svoje výlevy nech si Heger nechá do kazateľských spolkov z ktorých pochádza," zaregoval peter Pellegrini na margo slová Eduarda Hegera o krysách, ktoré adresoval celej opozícii. "Chlapec na to nemá, len sa hrá na premiéra," dodal Pellegrini.

V náväznosti sa slová Martina Borguľu o tom, že kvôli ministrovi Mikulcovi zahlasuje za odchod Eduarda Hegera, Kollár potvrdil, že toto je vyriešené a stanovisko jeho obvineného poslanca platí. Hlasovať za pád vlády bude pritom aj Tomáš Valášek z Progresívneho Slovenska. 

Na margo nerozhodnutých poslancov Pellegrini poznamenal, že Miroslav Kollár, ktorý zastupuje stranu Spolu, sa bude musieť rozhodnúť, lebo sa naňho pozerá celé Slovensko. Povedal, že projekt Mikuláša Dzurindu nestojí za to, aby ľudia stále živorili. Na konto expremiéra Dzurindu utrúsil aj to, že je to otec Gorili, ktorá sa konečene začala vyšetrovať. 

Nájomné byty by boli už dávno, ale blokovala to SaS, tvrdí Kollár

"Zákon sme prijali pred letom a teraz sme vybrali dvoch investorov," tvrdí Kollár s tým, že bude postavených viac než 9-tisíc bytov. Kollár uviedol, že ho v koalícii drž=i to, aby Slovensko neupadlo do chaosu. "Keď padne vláda, tak sa možno aj ostatným stranám rozsvieti," doplnil Pellegrini, ktorý na margo uviedol bytov uviedol, že si počká na výledok, lebo ubytovanie je treba nielen v Bratislave, ale aj vo Vranove. 

DPH úľava pre gastro nebude taká, ako sa dúfalo. Čo na toto hovoria politici?

Súvisiace články

Najčítanejšie