Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Andrejuvová je hrdá na rodinný balík, Raši na pád vlády: Ako poslanci hodnotia posledný rok
Zdielať na

Andrejuvová je hrdá na rodinný balík, Raši na pád vlády: Ako poslanci hodnotia posledný rok

BRATISLAVA / Poslanci NR SR prezradili, čo sa im v roku 2022 podarilo, nepodarilo aj to, čo očakávajú od nasledujúceho roka.

Anna Andrejuvová (klub OĽaNO)

Poslankyňa za klub OĽaNO Anna Andrejuvová si pochvaľuje vývoj tém, ktorým sa venuje. "Prvá z nich sa týka rodín - od mája sa začalo úspešne vyplácať tehotenské pre mamičky od 4. mesiaca a potom bol schválený rodinný balíček, ktorý historicky zvyšuje rodinné prídavky a daňový bonus na dieťa," povedala pre Noviny PLUS TV JOJ.

Poslankyňa dodala, že sa jej podarila aj novela rokovacieho poriadku v NR SR. "Čo sa mi nepodarilo, je to, že napriek tomu, že som predložila návrh etického kódexu poslanca na koaličnú radu, zatiaľ ešte nebol prijatý v NR SR," pokračovala s tým, že sa jej poslaneckých kolegov nepodarilo ani presvedčiť o tom, že je humánne a etické pochovávať ľudské plody.

"Dúfam, že budúci rok bude ešte lepší ako tento, aj s ohľadom na to, aké veci ľudia museli prežiť," zakončila.

​Richard Raši (Nezaradený, Hlas-SD)

Nezaradený poslanec Richard Raši si zas pochvaľuje, že sa opozícii podarilo vysloviť vláde nedôveru. "To považujem za najväčší a najkrajší vianočný darček pre Slovákov. A čo sa nám ešte nepodarilo, je dohodnúť termín predčasných volieb, čo je teda vyvrcholenie v rámci všetkých príjemných správ pre Slovákov," dodal.

Čo sa týka ďalšieho vývoja, poslanec tvrí, že je otázny najmä vzhľadom na neisté postoja šéfov parlamentných strán. "Keďže máme vysoko neštandardné zloženie koalície, sú všetky možnosti rovnako pravdepodobné," pokračoval s dôvetkom, že aj šéf Sme rodina Boris Kollár aj predseda SaS Richard Sulík ž svoje názory stihli zmeniť.

"Želám si, aby boli predčasné voľby, ale pri tejto skvadre, ktorú máme v parlamente, netuším. Ak si Igor Matovič dokáže doniesť demisiu do Prezidentského paláca a potom si ju so sebou odnesie a vlastne ju nepodá, nikto nemôže tušiť, čo sa udeje. Ale myslím si, že by to malo skončiť," zakončil.

Tomáš Šudík (nezaradený)

Odídenec z klubu OĽaNO Tomáš Šudík pre Noviny PLUS TV JOJ povedal, že sa mu počas roku 2022 podarilo posunúť v otázke riešenia environmentálnej záťaže Chemko Strážske. "Podarilo sa nám pripraviť perfektnú legislatívu proti množiarňam na Slovensku a podarilo sa nám prijať množstvo legislatívnych rámcov, ktoré uľahčia život obyvateľom Slovenska," dodal.

Poslanec dodal, že počas roka sa mu zároveň nepodarilo prijať viacero zákonov v súvislosti s ochranou životného prostredia či zlepšiť podmienky mladých ľudí, no boli zastavené na koaličnej rade.

"Verím, že ďalší rok bude pozitívnejší. Verím, že  Ukrajina sa dostatočne obráni a vyhrá nad ruskou agresiou a pominú krízy a zlepší sa nálada v spoločnosti, ale aj atmosféra a budeme sa mať všetci radšej a budeme k sebe všetci tolerantnejší," zakončil.

Romana Tabák (klub Sme rodina)

Poslankyňa Romana Tabák skonštatovala, že sa jej s ústavnou väčšinou podarilo presadiť zákaz parkovania na chodníkoch. "Čo sa mi nepodarilo, tak to je to, že som sa nevydala," skonštatovala pobavene. 

"Tento rok hodnotím veľmi pozitívne, nakoľko odkedy mám syna, všímam si a teším sa z maličkostí, takže som rada, že sme ho prežili v zdraví a pohode," skonštatovala. 

​V rámci budúceho roka podľa svojich slov nemá žiadne veľké plány. "Ja si užívam cestu, nie cieľ a to by som odporučila aj ďalším ľuďom," zakončila poslankyňa.

Ako hodnotia rok 2022 Marián Viskupič (SaS) a nezaradený Miroslav Kollár (Spolu), zistíte vo videu:

 

Súvisiace články

Najčítanejšie