Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Benčík sa pustil do Kotlebu: Hrdinom dneška nie sú Ukrajinci, ale skrachovaný Vocca bojujúci proti rúškam
Zdielať na

Benčík sa pustil do Kotlebu: Hrdinom dneška nie sú Ukrajinci, ale skrachovaný Vocca bojujúci proti rúškam

BRATISLAVA / Exposlanec NR SR Marian Kotleba sa opäť zviditeľnil. Na status, v ktorom nabáda rodičov, aby svojim deťom nedávali rúška ani napriek usmerneniam škôl, ironicky zareagoval poslanec klubu SaS Ján Benčík aj veľvyslanec SR v Londýne Róbert Ondrejcsák.

Kotleba v statuse reagoval na situáciu, ktorá sa udiala bv škole jeho syna. "Vraj dôležité upozornenie, že dnes pri návšteve divadla musia mať deti, z dôvodu vysokej chorobnosti, nasadené rúško," napísal s tým, že napokon vyšlo najavo, že rúško nie je povinné.

Politik zároveň ostatným rodičom odkázal, že ich povzbudzuje k podobnému konaniu. "My nemôžeme dovoliť, aby pod akoukoľvek zámienkou sa opäť pokúšali zotročiť nielen nás, ale najmä deti," napísal. Viaceré štúdie pritom v minulosti dokázali ochranu respirátorov i rúšok proti nákaze koronavírusom. Hoaxy v súvislosti s ich nosením vyvracali odborníci i štátne inštitúcie.

Na exposlanca NR SR reagoval Ján Benčík z poslaneckého klubu SaS. "Nie ukrajinskí muži zvádzajúci boj na život a na smrť s ruskými barbarmi. Nie ukrajinské ženy, deti a starci strádajúci často z neľahkých podmienkach. Nie tí, ktorí v diktátorských režimoch čelia represiám pre svoje presvedčenie. Skutočným hrdinom dneška, preukázajúcim nebývalú odvahu a odhodlanie zvíťaziť, je skrachovaný Vocca bojujúci proti rúškam chrániacim deti a dospelých pred virózami," napísal poslanec.

Benčík zároveň s dávkou irónie dodal, nech žije Vocca, vodka a bromhexin. Exposlanec sa v roku 2020 zviditeľnil videom, v ktorom tvrdil, že na boj s koronavírusom mu okrem iného pomohol aj spomínaný liek v kombinácii s alkoholom. Tvrdil pritom, že na liečbu použil "metódy našich predkov"Kotleba bol v apríli tohto roka zbavený poslaneckého mandátu kvôli odsúdeniu z úmyselného trestného činu. 

"Konzumácia alkoholu vírus neničí, ale naopak môže zvýšiť zdravotné riziká, ak sa človek infikuje. Alkohol teda nie je vhodný ani na prevenciu ani na liečbu ochorenia COVID-19," reagoval v tom čase ŠÚKL.

Na slová odsúdeného politika reagoval aj veľvyslanec SR v Londýne Róbert Ondrejcsák. "Každý bojuje proti tomu, na čo má. Ukrajinské ženy proti ruským tankom, on proti textilu s rozmerom 5 x 12 cm," napísal.

Súvisiace články

Najčítanejšie