Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po Sulíkovi aj Hirman. Poslanec Matovič nazýva ministra hospodárstva diletantom
Zdielať na

Po Sulíkovi aj Hirman. Poslanec Matovič nazýva ministra hospodárstva diletantom

BRATISLAVA / Po lídrovi SaS a exšéfovi rezortu hospodárstva Richardovi Sulíkovi sa šéf OĽaNO pustil aj do odborníka Hirmana. Predsedovi sa nepáči, že aktuálny dočasne poverený minister hospodárstva má vraj byť na dovolenke v exotike.

"Pán minister, teplúčko?" začal bývalý premiér, minister financií a dnes už len poslanec Igor Matovič (OĽaNO), pričom cielim na aktuálneho dočasne poverenáho ministra hospodárstva Karla Hirmana. 

"Vzhľadom na grandiózne zlyhanie ministra hospodárstva pri (ne)riešení zálohových platieb na energie … a skutočnosť, že si od Vianoc napriek ťaživej situácii užíva pokoj na trojtýždňovej exotickej dovolenke … neviem si predstaviť, že podporím akúkoľvek novú vládu, kde by pán Hirman mal byť ministrom," pokračoval predseda OĽaNO. Na včerajšej vláde pritom odznela informácia, že Karel Hirman je doma chorý. 

"Jeden lenivý Diletant na mieste ministra hospodárstva si celý prvý polrok miesto riešenia energií užíval za štátne exotické dovolenky v Dubaji (čo v roku 2023 spôsobí podnikateľom škody za stovky miliónov eur) … tak teraz druhý, ktorý ho vystriedal, síce už za svoje, ale v čase ťažkej krízy, vegetí na druhej strane sveta," rozčuľoval sa Matovič ďalej, pričom minulý týždeň upriamoval svoju pozornosť na LGBTI+ komunitu. 

"Podal som demisiu, aby bol prijatý rozpočet a aby tak mohla byť poskytnutá okamžitá pomoc ľuďom s energiami za 3,5 miliardy eur, ktorú SaS tvrdošijne blokovala," sťažoval sa exminister a expremiér s tým, že miesto toho, aby následne minister okamžite zabezpečil premietnutie pomoci do účtov za energie, ľuďom a firmám úplne zbytočne chodia infarktové zálohové platby.

"Niekto si svoju prácu nespravil, pomoc ľuďom nedoručil, ale hlavne, že už oddychuje. Z hrušky dole a môže oddychovať koľko len chce," útočil Matovič. 

Súvisiace články

Najčítanejšie