Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matovič tvrdí, že netrpí egom v politike. Spolieha sa na ľudskú hlúposť a vracia sa ku koreňom, hodnotí Lenč
Zdielať na

Matovič tvrdí, že netrpí egom v politike. Spolieha sa na ľudskú hlúposť a vracia sa ku koreňom, hodnotí Lenč

BRATISLAVA / Expremiér, exminister financií a dnes poslanec Igor Matovič, ktorý je známy svojimi netradičnými názormi, natvrdo vstúpil do kampane. Už cez víkend sa na sociálnej sieti vyjadril, že organizuje ďalšiu diskusiu v Michalovciach, pričom znova zaútočil na dočasne povereného ministra zahraničných vecí Rastislava Káčera.

Matovič sa vracia k antisystému, lebo ako systémový politik zlyhal

Podľa politológa Jozefa Lenča sa Igor Matovič vracia ku koreňom. Zároveň doplnil, že aj on zháňa Matovičove staré texty, lebo tie boli rovnako hrozne ladené. "Matovič sa stavia do pozície opozičníka voči našim hodnotám a do pozície rozvracača systému. To bola aj jeho základná predpolitická idea. Keďže ako politik establišmentu zlyhal, tak sa vracia k svojej pôvodnej rétorike. Tieto politické hlasy sa bude snažiť zneužiť na to, aby jeho politická firma a plán ďalej žiť z politiky mohol fungovať ďalej," zhodnotil Lenč pre Noviny PLUS TV JOJ. 

Igor Matovič sa podľa Lenča spolieha na krátku ľudskú pamäť. Práve vďaka nej si neuvedomujú, že za zlo môže aj on. "Zneužíva ich hlúposť a dezorientovanosť na to, aby vymyslenými kauzami prekryl svoje zlyhania. Na to mu slúži aj prekrútenie slov Rastislava Káčera a nenávisť bude smerovať k vláde, ktorú stvoril. Nebuďme prekvapení, ak bude mať Igor Matovič o pár týždňov ten istý slovník, čo Robert Fico," dodal Lenč s tým, že sa bude týkať aj zahraničnej politiky a pomoci Ukrajine. 

Tlačová beseda plná útokov

"Byť hrdina, keď v sále mám desiatky ochrankárov, byť hrdina, keď mám ako jediný v ruke moc vo forme mikrofónu, keď počujú iba mňa, tak to je trochu prízemné," uviedol Matovič, ktorý má ochranku za štátne peniaze od momentu, keď vstúpil na Úrad vlády SR. Má ju aj po svojom odchode z funkcie a platíme mu ju my všetci. 

​Líder OĽaNO zároveň označil dlhoročného kariérneho diplomata Káčera za zakomplexovaného a komentoval, že na ľuďoch v Michalovciach sa potreboval vyvŕšiť. Do diplomata sa pustil aj na sociálnej sieti a verejne mu vyčíta, že ho Káčer nazval podliakom. 

Podprahovo sa však pustil aj do dočasne povereného ministra obrany a bývalého straníckeho kolegu Jaroslava Naďa, keď spomenul, že občanom sa nemá nadávať do opíc. Práve toto slovné spojenie použil Naď počas protestov proti protipandemickým opatreniam vlády. 

Igor Matovič sa vracia k antisystému

V úvode diskusie Igor Matovič poznamenal, že chápe, keď niekto má iný názor a je na strane Ruska, alebo sa hnevá, že ho niekto nútil sa očkovať. Pritom to bol práve Igor Matovič, ktorý navrhol dovoz Sputnika, ktorý nebol registrovaný v EÚ, ale minul nemalé finančné prostriedky aj na očkovaciu lotériu, aj na plošné testovanie. 

Obecenstvo vykrikuje práve aj na Igora Matoviča, ktorý občianskych odporcov nazýval štekajúcimi psami. Teraz to Igor Matovič označil za dielo konšpirátorov, ktorí sa mu snažili niečo "nalepiť na ústa". Doplnil, že v diskusii s moderátorom vtedy použil len arabské príslovie. 

Z publika sa ozývajú názory, že rúška sa vyrábali, aby ľuďom bránili dýchať kyslík, či to, že vakcíny spôsobujú autizmus. Na teórie, ktoré spochybňovali existenciu covidu, Igor Matovič nijako nereagoval. Jednému z kritikov odporučil, aby si založil politickú stranu a vyhral voľby. Líder OĽaNO zároveň nijako nereagoval na to, keď dav pískal pri mene zosnulého Vladimíra Krčméryho. 

"Myslím si, že som jeden z mála, ktorý netrpí egom v politike," poznamenal Igor Matovič, ktorého vzápätí časť ľudí v hľadisku vysmiala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie