Jasno
19°
Bratislava
Na hrane: Danko tvrdí, že ministri tejto vlády skončia v base, podľa Šeligu je Danko chlap, ktorý sa nedokáže zastať ženy
Zdielať na

Na hrane: Danko tvrdí, že ministri tejto vlády skončia v base, podľa Šeligu je Danko chlap, ktorý sa nedokáže zastať ženy

BRATISLAVA / Končí sa éra Eduarda Hegera, prichádzajú Ódorovci. Otázkou zostáva, čo ešte zvládnu do predčasných volieb. O aktuálnej situácii diskutoval Andrej Danko z mimoparlamentnej SNS a Juraj Šeliga (Demokrati). Exkluzívny prieskum ukázal, ako by dopadli voľby, ak by boli v tomto období.

Útoky na hlavu štátu

Prezidentka Zuzana Čaputová nevyužila pozvanie do Na hrane, ktoré dostala opakovane. Máme úradnícku vládu a preto je na mieste otázka, či odzvonilo konfliktom. "Chcem to povedať," uviedol Šeliga, ktorý v relácii odsúdil útoky Roberta Fica na prezidentku Čaputovú. "Za stranu Demokrati môžem povedať, že sa budeme snažiť byť konštruktívny partner," povedal ďalej s tým, že s dobrou vládou bude aj dobré Slovensko. 

"To, čo sa teraz deje,  je hra pani prezidentky," uviedol Danko, ktorý tvrdí, že Matovič, Sulík a Kollár jej vbehli do pasce. Odvolal sa aj na dnešnú tlačovku Karla Hirmana, ktorý dnes zhodnotil, že Expo v Dubaji malo charakteristiku rodinných výletov Sulíka. Danko pokračoval aj tým, že vyťahoval klasické hoaxy o tom, ako chce prezidentka, aby vyhralo Progresívne Slovensko, lebo za ňou a za touto stranou majú stáť tí istí sponzory. Ako obvykle však nepredložil jediný dôkaz svojich tvrdení. 

Šeliga naňho zaútočil s tým, že čakal, že vyhrážanie smrťou prezidentke Danko odsúdi. "Tento slovník prišiel do politiky s OĽaNO," uviedol. V dokrútke sa však ukázalo, že Danko útočí na prezidentku na Slavíne po boku Roberta Fica. Napriek tomu, že v relácii povedal, že odsudzuje útoky. Opakoval aj to, že Slovensko musí byť orientované na východ, ale aj na západ. 

Šeliga ho vysmial poznámkou, že dvojmetrový chlap sa nevie zastať ženy. Rovnako spomenul, že práve Danko by nemal spomínať, kto sa pomýlil. 

Čo dokáže úradnícka vláda?

"Strana Demokrati bude rokovať s pánom Ódorom," povedal Šeliga a pripomenul, že Heger ponukol prezidentke viacero možností. "Potrebujeme, aby sa ďalej implementoval plán obnovy," reagoval ďalej a zdôraznil aj potrebu ďalej pomáhať Ukrajine. Pripomenul aj to, že Slovensko dostane zákazky na znovu naštartovanie zbrojoviek, čo prinesie aj nové pracovné miesta. Poslanec dodal, že treba nastaviť aj ďašie formy energetickej pomoci. 

"Ľudia, ktorí nemajú politickú dôveru a sú vybratí prezidentkou neurobia o nič viac, ako táto vláda," dodal Danko a pokračoval s tým, že za strategické veci označil aj hypotekárne úvery. Danko ako vždy skákal z témy na tému. Tvrdil aj, že on zostavoval rozpočet 4x. "Neviem o čom pán Danko hovorí," poznamenal Šeliga a pripomenul, že svojho času za Ódora hlasoval, keď išlo o post viceguvernéra. 

Danko tvrdí, že na jeseň nastane peklo a to napriek tomu, že ceny elektriny sú zastropované do roku 2027. Za hlúposť označil aj skvapalnený plyn. Robí to podľa neho aj technické problémy, ktoré sa však zatiaľ nikde neobjavili. 

Preferencie nepustia, koalície sú v nedohľadne

V preferenciách vedie Smer s 18 %, Hlas má len 16,5 %, PS má 14,3 %. Oľano stúplo, Demokrati klesli na 4,3 %. Za ľudí má len 1,1 %, Sme rodina 5,6 % a SNS má 4,4 %. Dzurindovi Modrí majú taktiež 1,1 %. KDH má 6, 6 %. Najviac v prieskume klesla Sme rodina a najmenej úspešní sú aj Demokrati. 

"Ja to nehodnotím nijako tragicky," poznamenal Šeliga s tým, že je to miesto, z ktorého sa dá odraziť. Na margo spájania s KDH reagoval tým, že ešte je čas. V pripade Danka by podľa Šeligu nastúpil chaos a otočenie Slovenska. 

Danko na druhej strane dostal košom od Petra Pelelgriniho. Danko poznamenal, že on zatiaľ spája ďalšie strany a poďakoval sa za nárast. "Politika je o kampani," reagoval Danko na výhradu moderátorky o tom, že si v relácii nemá robiť kampaň, ale odpovedať na otázky. Danko bývalej vláde vyčíta, že nič neurobila. Šeliga kontroval všetkými zákonmi, ktoré sa vláde podarilo presadiť. 

Čo sa objavilo v súvislosti s Expom? Dozviete sa vo videu:

​Šeliga trvá na tom, že Demokrati urobia všetko preto, aby zmena paragrafu 363 z dielne poslanca Tarabu neprešla. Práve Taraba je novou súčasťou SNS. Danko nesúhlasí s tým, že by paragraf 363 škodil. "Napráva procesné veci," argumentoval Danko s tým, že odmietol reagovať na mieru používania. 

Súvisiace články