Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ódor o dôvere v NR SR: Je nemysliteľné, aby sme v PVV niekoho očierňovali alebo robili kampaň konkrétnej strane
Zdielať na

Ódor o dôvere v NR SR: Je nemysliteľné, aby sme v PVV niekoho očierňovali alebo robili kampaň konkrétnej strane

BRATISLAVA / Premiér zdôraznil, že atmosféra na rokovaniach bola normálna a nedochádzalo k osobným útokom. S politikmi vstúpil do ringu a hovoril aj o politike.

"Z toho, čo odznelo, viete odhadnúť, ktoré strany k tomu pristúpili konštruktívne a ktoré nie," dodal Ódor s tým, že zrejme je jasné, ktoré strany to vnímajú z pohľadu dlhodobej prosperity Slovenska. "Súboj tu je, ale informácia o tom do čoho idú po voľbách, je dôležitá," uviedol Ľudovít Ódor.

Predseda vlády sa snažil o všeobjímajúcu diskusiu. "Boli veci, ktoré vláda odborníkov nemôže akceptovať. Je to PVV odborníkov a nechceme z toho robiť zoznam vinníkov a obžalobu z negatív," uviedol s tým, že PVV nemôže byť o tom, koho chce niekto očierňovať. 

"Neakceptovateľné je, aby vláda úradníkov robila kampaň konkrétnej strane," uviedol ďalej s tým, že jeho vláda sú odborníci a nie obchodníci. "Z týchto stretnutí vyplynulo, že zatiaľ nevidíme reálne získanie dôvery v parlamente," poznamenal s tým, že PVV koncipujú tak, aby ho bolo možné vyhodnotiť bez ohľadu na prejavenú dôveru v NR SR. 

Ľudovít Ódor poznamenal, že výmenu šéfa SIS zatiaľ neplánuje. Červené čiary však nakreslil v prípade, že by išlo o vynášanie informácií v prospech niektorej strany, ale aj zásahy do vyšetrovania OČTK. 

Súvisiace články

Najčítanejšie