Oblačno
17°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
To, čo ľudí nezaujíma, nedá konzervatívcovi pokoj. Sulík s Majerským sa pohádali kvôli nedeľnému predaju
Zdielať na

To, čo ľudí nezaujíma, nedá konzervatívcovi pokoj. Sulík s Majerským sa pohádali kvôli nedeľnému predaju

BRATISLAVA / Hosťami prvej štvrtkovej relácie Na hrane po letnej pauze boli líder SaS Richard Sulík a predseda KDH Milan Majerský. Odpovedali na rôzne divácke otázky nielen o zaraničnej politike, ale aj o tom, ako si poradiť s hoaxami a dezinformáciami. V štúdiu sa odohrala aj ostrá výmena názorov kvôli nedeľnému predaju.

Práve dezinformácie a výuku kritického myslenia považujú obaja politici za kľúčovú a to už od detstva, ale aj následne aj v dospelosti. "Najhoršie je, keď politici zneužívajú dezinformácie a hoaxy," reagoval Majerský. Na pretras prišla aj zahraničná politika, či nedeľný predaj. 

Majerský uviedol, že KDH nie je za zákaz, ale za obmedzenie predaja v nedeľu. Líder KDH si vie predstaviť, že by boli niektoré nedeľe otvorené - napríklad 16 nedieľ, ako v Chorvátsku.  Zvyšok nedieľ by malo byť podľa Majerského zatvorené.

Proti tomu sa tvrdo postavil Richard Sulík. "Ja Vám navrhujem, že vy nezakážete predaj v nedeľu a ja nezakážem ísť ľuďom do kostola v pondelok," opáčil Sulík. "Ľudia môžu ísť do kostola, kedy chcú," reagoval Majerský. "Ale nakúpiť si nemôžu ísť, kedy chcú?" opáčil Sulík a Majerský poznamenal, že môžu. 

Viac vo videu:

Súvisiace články