Oblačno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Sulík končí na poste šéfa SaS: Nové metly metú lepšie, odkazuje
Zdielať na

Sulík končí na poste šéfa SaS: Nové metly metú lepšie, odkazuje

BRATISLAVA / Dlhoročný líder SaS sa vzdáva predsedníckej stoličky v strane. Spomenul aj ľudí, ktorých si vie predstaviť ako nových lídrov ekonomických liberálov.

Richard Sulík opustenie postu predsedu strany oznámil na tlačovom brífingu. V úvode si zaspomínal na zrod SaS v roku 2008. Pripomenul výroky, ktoré ich vtedy označovali za stranu na jedno použitie. Sulík však zdôraznil, že SaS je úspešným príbehom a funguje 15 rokov, pričom zakaždým sa dostali do parlamentu. 

"Je dôležité vedieť, kedy treba odísť. Na najbližšom sneme strany, 23. marca 2024, končím na poste predsedu strany," povedal Sulík. Ako svojich náhradníkov si vie predstaviť Petra Cmoreja, Janu Bittó Cigánikovú, ale aj Juraja Drobu. Koho si kongres zvolí, môže rátať s jeho plnou podporou. "Nie je to jediná zmena v SaS," povedal s tým, že šéfom poslaneckého klubu bude Branislav Gröhling.  

Sulík chce v budúcnosti vytvoriť titul čestného predsedu, ktorý by zastával. Malo by ísť o funkciu bez rozhodovacích právomocí. Sulík zároveň zopakoval, že sa chystá ísť do eurovolieb. "Budem kandidovať aj v najbližších voľbách do národnej rady," povedal ďalej s tým, že voliči ho budú môcť krúžkovať opäť. 

"Ak by som mal byť zvolený do europarlamentu, tak do národnej rady by prišli ďalší kolegovia," pokračoval s tým, že úspešný príbeh SaS bude pokračovať. Favorita Sulík má, ale meno neprezradil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie