Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Brannobezpečnostný výbor nebol uznášaniaschopný: Nemám nič iné, povedal jeho šéf Tibor Gašpar
Zdielať na

Brannobezpečnostný výbor nebol uznášaniaschopný: Nemám nič iné, povedal jeho šéf Tibor Gašpar

BRATISLAVA / Koalícia opäť zablokovala opozíciu. Brannobezpečnostný výbor na ktorom sa opozícia chcela "zoznámiť" s novým policajným prezidentom Ľubomíra Solákom sa nepodarilo otvoriť.

Na mimoriadne zasadnutie parlamentného brannobezpečnostného výboru k predstaveniu dočasne povereného policajného prezidenta Ľubomíra Soláka v stredu neprišiel dostatok poslancov. Výbor preto nebol uznášaniaschopný.

O zvolanie požiadali opoziční poslanci. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) poveril Soláka funkciou policajného prezidenta minulý týždeň. Vystriedal povereného šéfa polície Rastislava Polakoviča, ktorý vo funkcii pôsobil od konca októbra, po odvolaní policajného prezidenta Štefana Hamrana. Včera minister avizoval, že Soláka navrhne do funkcie šéfa polície aj nastálo.

Nemám nič iné, reagoval Gašpar

​Tibor Gašpar na úvod poslancov na výbore privítal a otvoril schôdzu. Program však nebolo možné schváliť, lebo poslancov bolo ako šafránu. "Nie sme uzašaniaschopní," poznamenal Tibor Gašpar, ktorý aktuálne výbor vedie. "Nemám nič iné," dodal s úsmevom. "Dnes by mala byť doručená žiadosť," povedal na margo verejného vypočutia nového kandidáta na policajného prezidenta. 

Súvisiace články