Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Muž, ktorý usmrtil štátneho tajomníka ministerstva kultúry a jeho manželku, bol pod vplyvom drog
Zdielať na

Muž, ktorý usmrtil štátneho tajomníka ministerstva kultúry a jeho manželku, bol pod vplyvom drog

SVÄTÝ PETER / Znalci potvrdili, že Tibor B. zo Svätého Petra, ktorý vošiel do protismeru a čelne vrazil do auta štátneho tajomníka ministerstva kultúry, bol ovplyvnený drogami tak, že nebol schopný bezpečne viesť vozidlo. Nehoda vzala život rodičov dva a pol ročného chlapčeka. Polícia muža obvinila zo zločinu usmrtenia.

Desať mesiacov od tragickej dopravnej nehody pri Iži, pri ktorej vyhasli dva ľudské životy mohla konečne polícia vzniesť obvinenie. V júli minulého roka na tomto mieste prišiel o život štátny tajomník ministerstva kultúry Vladimír Dolinay, v nemocnici podľahla zraneniam aj jeho manželka Zuzana. Oddýchnuť si na juh Slovenska mierili so svojím dva a pol ročným synčekom. V tom čase 33-ročný Tibor B. zo Svätého Petra prešiel do protismeru, kde došlo k čelnej zrážke. Doteraz sa čakalo na vyjadrenie znalcov.

Obvinený Tibor priznal, že jazdil pod vplyvom návykových látok. Otázne ale bolo, ako ovplyvnili jeho schopnosť riadiť motorové vozidlo. "Znaleckým posudkom, bolo zistené, že vodič sa nachádzal dňa 25. júla 2020 v stave ovplyvnenia psychostimulanciami a tramadolom a nebol schopný viesť motorové vozidlo, tak aby neohrozil seba alebo iných účastníkov cestnej premávky," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková.


Obyvatelia obce sú rozhorčení, obvinený muž do dnešného dňa sadá za volant. V stredu 26. mája sme Tibora doma nenašli. Vo Svätom Petre ho od nehody pravidelne vidia šoférovať, na kameru to ale nikto nechcel povedať. Pred mužom, o ktorom tvrdia, že požíva drogy, majú strach. Na tom istom úseku cesty, kde zahynuli rodičia malého chlapčeka, dnes už obvinený Tibor, dokonca šoféroval pod vplyvom omamných látok aj dva mesiace po nehode. Sám to potvrdil hliadke, ktorá kontrolovala. Aj tentoraz putoval odobratý biologický materiál na expertízu. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Komárne po vykonaných procesných úkonoch a po preštudovaní znaleckých posudkov, bude v ďalšom konaní posudzovať skutok ako zločin usmrtenia a prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodala Čuháková. V prípade potvrdenia viny Tiborovi B. hrozí za usmrtenie dvoch osôb z nedbanlivosti 7- až 12-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie