Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hlas-SD zverejnil pompézne video zo snemu: Drahý gýč, reaguje odborník na komunikáciu
Zdielať na

Hlas-SD zverejnil pompézne video zo snemu: Drahý gýč, reaguje odborník na komunikáciu

BRATISLAVA / Na video z prvého pracovného snemu strany Hlas-SD sa pozrel odborník na komunikáciu Michal Novota. Vyslúžil sa Hlas-SD pochvalu či pokarhanie?

"Spolu sme Hlas," začína sa príspevok s videom zo snemu na oficiálnej stránke strany. "Takto pred týždňom sme sa stretli spolu so stovkami z vás na prvom pracovnom sneme strany HLAS. Pozrite si aspoň v krátkosti, aká skvelá energia bola na mieste, kde sa stretlo viac ako 400 ľudí, ktorým ide o lepšie Slovensko," uviedla strana pri videu, ktorému nechýba epická hudba ako z amerického veľkofilmu.  
a>
Hovorkyňa strany Hlas-SD patrícia Macíková sa pre Noviny PLUS vyjadrila, že video vytvorili mladí ľudia, ktorí sú podporovateľmi strany. "Robili ho za symbolické ceny," dodala Macíková. 

"Fake it till you make it," reaguje komunikačný špecialista

Je video komunikačnou ranou do čierneho, alebo trapasom? Spýtali sme sa odborníka na komunikáciu Michala Novotu. "Strana Hlas-SD vsádza na veľkoleposť, epická hudba, veľa svetelných efektov, dramatické reči, ale aj klasickýfolkor, to už je vyššia liga straníckej zábavy, žiadne prevádzkové stretnutie," poznamenal odborník a komunikačný stratég s tým, že za tým vidí pokus ukázať sa ako víťazná, premiérska strana. "V zmysle hesla fake it till you make it. Na podobnú epickú produkciu sme u pána Pellegriniho nakoniec zvyknutý, volič Hlasu, ak to príšerné dlhé video dopozerá, bude asi dojatý, u tých ostatných čakám skôr pocit okázalej prázdnoty," poznamenal Novota kriticky. 

"Vo vizuálnej komunikácii očividne radi investujú, ale dráhy gýč nemusí byť najlepšia komunikácia. Otázka je, komu je to video určené - ak dovnútra partaje, fajn, naši ľudia budú vedieť, že sme najväčší, pokiaľ ním chcúpôsobiť na emócie nerozhodnutých a váhajúcich, je to zlé zvolený formát," dodal Michal Novota na záver. 

Súvisiace články

Najčítanejšie